Reţeaua de traficanţi „Habibi”, ajutată de o studentă marocancă de la Medicină

Reţeaua de traficanţi „Habibi”, ajutată de o studentă marocancă de la Medicină

3
DISTRIBUIȚI

DIICOT Timişoara a destructurat o reţea de trafic de migranţi formată din algerieni şi români. Operaşiunea poliţiştilor de frontieră, botezată „Habibi” a scos la iveală faptul că membrii grupării se ocupau de racolarea celor care vroiau să ajungă în Austria – în special algerieni, marocani şi tunisieni – iar alţii de transportarea acestora în Ungaria şi de aici mai departe. Segmentul românesc al grupării avea legături cu restul reţelei care acţioneazî atât în Grecia, cât şi în Macedonia şi în Serbia.


De la începutul lunii februarie şi până la momentul reţinerii, membrii grupării au scos ilegal din ţară zeci de migranţi, care trebuiau să plătească până la 800 euro pentru a ajunge în spaţiul Schengen. Cel care coordona racolarea migranţilor şi legăturile cu călăuzele române era un cetăţean algerian, în vârstă de 39 de ani, care avea decizie de expulzare din România. Acesta a fost prins, azi noapte, în vama Cenad, ascuns împreună cu un alt conaţional în portbagajul unei maşini. Vroia să ajungă în Austria pentru a-şi pierde urma. Gruparea a beneficiat şi de serviciile unei studente din Maroc de la Medicină, de 22 ani, care a găzduit mai mulţi migranţi în apartamentul său şi asigura conexiunea cu segmentul din vestul Europei. Anchetatorii au reţinut pentru audieri şapte persoane care urmează să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de persoane şi grup infracţional organizat.

3 COMENTARII

  1. Bravo politistilor si procurorilor de 2 lei, ce filiera de kkt, nimeni arestat si noi cetatenii de rand suferim dupa toti negri care se plimba in Calea Lipovei. mama voastra de procurori impotenti si frontieristi de doi lei, puneti mana pe toti migrantii astia si asiguratine linistea, ca de asta va platim. Ce DIICOT, ce frontiera, vai de mama voastra de nenorociti, care va lafaiti pe banii nostrii!!!

  2. Ce filiera e asta, au luat doi trei negri de pe Armoniei si s-au pozat cu ei si gata…uite asa se justifica salariile babane ale procurorilor si frontieristilor

  3. Habar n-aveti despre ce vorbiti, nu cunoasteti fenomenul deloc dar va place sa va bagati in seama. Lasati oamenii sa-si faca treaba, voi nici cand este destructurata o retea nu va convine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.