Motivele pentru care şantajiştii fiului unui celebru avocat au fost lăsaţi în...

Motivele pentru care şantajiştii fiului unui celebru avocat au fost lăsaţi în libertate

2
DISTRIBUIȚI

Judecătoria Timişoara a motivat decizia de a-i lăsa în libertate pe cei trei care au fost reţinuţi pentru că l-au şantajat pe Andrei Petrişor, fiul celebrului avocat Petre  Petrişor.  Oana Ciobanu, fiica   unuia dintre cei mai importanţi oameni de afaceri  din Reşiţa, Larisa Simion şi Adrian Iancu au fost acuzaţi că au cerut 25.000 euro, ameninţând că vor trimite soţiei „ţintei” imagini compromiţătoare.  Instanţa a reţinut că există elemente temeinice care să indice săvârşirea infracţiunii de şantaj, însă a remarcat „modul pueril, copilăresc în care inculpaţii au înţeles să conceapă infracţiunea, derularea acesteia, neputând da un răspuns pertinent problemei imposibilităţii primirii sumei de bani solicitată, în condiţiile inexistenţei unor imagini – filmări care să fi constituit contraprestaţia sumei respective în condiţiile recunoaşterii ( de către S.) în convorbirile telefonice a acestui aspect esenţial şi exprimării speranţei copilăreşti că poate va găsi o rezolvare pe moment pentru ca să intre în posesia banilor, chiar în lipsa respectivei contraprestaţii.


De remarcat siguranţa, liniştea inculpatei S. la întâlnirea cu partea vătămată, bazat pe relaţia existentă anterior între ei”. Judecătorul a apreciat, de asemenea, că nu se impune arestarea celor trei deoarece, deşi este o infracţiunea de şantaj are un grad de pericol social mare, modul în care a fost săvârşită nu acreditează ideea că suspecţii reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Lipsa de pericol social, cât şi imaturitatea inculpatelor şi lipsa comportamentului infracţional autentic – au fost alte argumente ale lăsării în libertate. În plus s-a luat în calcul şi „relaţiile mai mult decât apropiate existente între inculpate şi partea vătămată, aspect rezultat din conţinutul convorbirilor telefonice”.

2 COMENTARII

  1. asa copilaresc cred ca au santajat si pe judecator, altfel nu imi pot da seama de ce le-a lasat in libertate! deci a santajat dar sunt in liertate fiindca nu a fost un santaj dur ci unul copilaresc….nu stiu ce sa mai cred….sigur este santajat si judecatorul! ce conteaza daca furi un bou sau un ou din joaca, tot furt este…ai furat esti hot! ai santajat si nu ai cerut o mie de euro ci 25.000, dar esti considerat copil…hmmmm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.