Directorul general al APIA, recitat în dosarul DNA al primarului din Biled

Directorul general al APIA, recitat în dosarul DNA al primarului din Biled

1
DISTRIBUIȚI

Primarul PD-L din Biled, Leontin Duţă, a fost, astăzi, din nou, în faţa instanţei de la Judecătoria Timişoara care judecă dosarul în care a fost anchetat de DNA pentru tentativă de fraudare a fondurilor europene. Duţă a depus documente la APIA prin care a solicitat obţinerea de subvenţii pentru păşunea comunei, în condiţiile în care aceasta era închiriat asociaţiei “Viitorul bilezean”, iar ulterior a dat o parte din teren şi Asociaţiei Crescătorilor de Vaci cu Lapte din Timiş. Toate acestea nu l-au împiedicat pe primarul Duţă să semneze, fără aprobarea consiliului local, o serie de documente prin care solicita APIA, în mai 2009, primirea de subvenţii europene pentru o suprafaţă de 63,70 de hectare din păşune, care era deja arendată.


Pedelistul a semnat inclusiv declaraţii pe proprie răspundere prin care susţinea că terenul respectiv nu a fost arendat. Peste câteva zile a revenit cu o altă solicitare prin care cerea subvenţia de 50 de euro pe hectar pentru alte 318 hectare.

Astăzi, instanţa a audiat ca martor una din angajatele de la APIA Timiş, care a primit cererile  prin care s-a solicitat subvenţia pentru păşune. Aceasta a confirmat că aprimit cereri din partea asociaţiei, dar şi a consiliului local, care a fost reprezentat de primarul Biled. Aceasta a explicat că sistemul informatic detectează când pe o suprafaţa sunt mai multe cereri de subvenţie şi a detaliat procedura care se urmează. Alţi doi martori  – Dan Iustin din Biled şi Florin Faur, fostul director APIA Timiş şi actualul director general al APIA, – nu s-au prezentat astăzi pentru audieri. În cazul lui Iustin, instanţa a decis amendarea lui cu 1.000 lei pentru că a semnat citaţia şi nu a venit, iar în cazul lui Faur s-a dispus recitarea pentru că nu a ajuns citaţia din cauza adresei greşite. De asemenea, directorul APIA a fost avertizat să se prezinte la termenul din 8 mai, în caz contrar urmand să fie amendat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.