EXCLUSIV Pedelistul Anculia a tăiat fermierii de la subvenţii europene pentru că...

EXCLUSIV Pedelistul Anculia a tăiat fermierii de la subvenţii europene pentru că erau pesedişti

3
DISTRIBUIȚI

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Caraş Severin a fost transformată de Romică Anculia în feudă portocalie şi în care deciziile sale, chiar dacă încălcau în mod flagrant legea, erau singurele care contau. Monitorizarea de către DNA a sediul APIA Caraş Severin a dezvăluit atât sistemul de şpagă pus la cale de Anculia, cât şi politizarea aberantă a tuturor deciziilor pentru a pune presiune asupra primarilor şi tuturor celor care nu votau cu PD-L. Pe biroul lui Anculia a ajuns o listă cu contestaţii depuse de  fermierii care, pe măsura 141, sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă cu câte 1.500 de euro/an timp de cinci ani , nu au îndeplinit iniţial punctajul. În loc să analizeze punctual fiecare caz, Anculia a decis „din pix”, pesediştii fiind eliminaţi automat de la subvenţie. Asta după ce şeful APIA Caraş Severin a sunat şi s-a interesat de fiecare solicitant „„Măi, am în faţă lista cu ăştia care au depus contestaţiile pe 141 că n-or avut punctaj. Eu îţi citesc numele  şi număru’ (numărul casei – n.n.) şi tu îmi spui dacă…şi te întreb dacă-s pedelişti sau pesedişti, care-s de-a noştri: (…) R.Silvia…a lu’ Dan C., adică să se ducă dracu’, nu!? (…) B.Petru…O, grasu’, urâtu’ acela? M..e! (…) C.Ilie? …A, bine, deci îi pretenu nostru ăla! (…) M.Dumitru…Ăla nu-i cu noi, niciodată n-o fost cu noi, dă-l în p… ”.

Sprijinul şi protecţia de care Anculia beneficia din partea şefului PD-L din perioada monitorizată, Sorin Frunzăverde, l-au făcut pe acesta să nu aibă nici o limită în a proteja interesele partidului.


După ce un coleg pedelist i-a cerut ajutorul, Anculia a sunat, anul acesta în 20 ianuarie, la Direcţia Agricolă, pe care a condus-o în urmă cu câţiva ani, şi a cerut ca un inspector să-şi vadă de treabă. „Auzi? Iovan acesta, p…ăsta, lucră la tine, la Direcţie? Ia dă-i un telefon şi spune-i să-şi vadă de treaba lui, să nu mai meargă la L., că ştie el de ce! Da. Să-şi bage…Să-şi bage minţile în cap! Că acolo îi primar pedelist . Bine? Că dacă mai sapă ceva şi mănâncă c…, după aia am eu grijă de el! Na, spune-i să-şi vadă de treaba lui”,  a transmis pe un ton autoritar Anculia. Şeful APIA Caraş Severin, liderul PD-L Caraş Severin, primarul din Oţelu Roşu Iancu Simion-Simi, şi primarul din Socol, Ghiţă Valentin, au fost arestaţi 29 de zile  de Tribunalul Timiş pentru luare de mită, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi fals material sub semnătură privată.

sursă foto caon.ro

3 COMENTARII

  1. Sunt INGROZIT. Aceasta canalie ar trebui condamnat PE VIATA, INTERZICERE DREPTULUI DE A PROFESA PE VIATA SI CONFISCAREA AVERILOR INTEGRAL. Familia care a tainuit urmeaza sa „benefiucieze” de acelasi tratatament..si mai da-l in…aia ..a NOASTRA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.