Fiul lui Miron Cozma, ridicat de poliţiştii de la „Crimă Organizată” UPDATE...

Fiul lui Miron Cozma, ridicat de poliţiştii de la „Crimă Organizată” UPDATE 2 Decizia anchetatorilor

8
DISTRIBUIȚI

Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, a fost ridicat, în această după amiază, de poliţiştii de la „Crimă Organizată”  într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. Acesta este anchetat alături de alte nouă persoane, cetăţeni români şi italieni, pentru evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune. Din primele informaţii aceştia aduceau în România marfă fără acte din China pe care o declarau că o aduc din Italia.

Anchetatorii au făcut, astăzi, zece percheziţii la sediile mai multor firme din Timişoara, cât şi la domiciile suspecţilor. Asta după ce a fost interceptat, la Lipova, un TIR încărcat cu marfă despre care există suspiciuni că ar fi intrat în ţară ilegal. La sediul Parchetului, au mai fost aduşi şi alte persoane care sunt implicate în reţeaua de evaziune fiscală. Valoarea prejudiciului este de aproape un milion de euro.

Dan Cozma a fost ridicat de poliţişti din casa unui alt membru al grupării şi era extrem de zâmbitor când a fost dus la audieri. „Am venit să dau o declaraţie. Nu e nimic deosebit”, a susţinut fiul fostului lider al Văii Jiului.

UPDATE 1 Procurorul Adrian Golban a declarat că sunt două dosare în care se fac cercetări -unul în care sunt anchetate mai multe firme ale unor cetăţeni italieni suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani şi un alt dosar legat de introducerea în ţară a unui TIR cu marfă din Ungaria, fără acte de provenienţă, care urma să primească facturi româneşti.


„Există o singură legătură între cel două dosare. Fiul lui Miron Cozma, care are calitatea de făptuitor, a intermediat între unguri şi partea română obţinerea facturilor pentru marfă. Îl cunoştea pe unul dintre cei aflaţi în legătură cu una dintre firmele italienilor”.

Miron Cozma a apărut şi el la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, declarând că „vor să mă sperie din cauza proiectului meu. Ca fiul meu să fie cercetat pentru evaziune fiscală trebuie să aibă firmă, ori el nu are”. Pentru că jandarmii nu i-au permis lui Cozma senior, acesta a plecat nervos, fluturând o legitimaţie  o legitimaţie de purtător de cuvânt a Societăţii Internaţionale a Drepturilor Omului pe care scrie că are drept de control. „Am venit să văd despre ce e vorba în cazul unui cetăţean, întâmplător e fiul meu. De trei ore e reţinut şi nimeni nu spune nimic, am arătat legitimaţia dar nu m-au lăsat să intru ca să aflu mai multe. Cică trebuie să anunţ. Păi cum să anunţi dacă vii în control? Am să mă adresez instanţei! Fiul meu nu are afaceri, soţia lui are un spaţiu închiriat unde vinde haine second, iar el e cărăuş, aduce marfa! Are 32 de ani, aţi auzit până acum de el, să fi fost implicat în vreun caz?“

UPDATE 2 Dan Cozma a plecat acasă după ce a fost audiat de procuror, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu un alt suspect. Fiul lui Cozma a răspuns la întrebările procurorilor, la ieşire susţinând că a fost o greşeală, chiar dacă în timpul audierilor a colaborat cu anchetatorii. Audierile celorlalţi suspecţi de eveaziune fiscală au continuat şi după miezul nopţii.

8 COMENTARII

  1. Pai dosarele economice de la crima dezorganizata nu ies niciodata! Noroc ca forteaza altii dosare sa ajunga pe masa de lucru a procurorilor! Timisoara pute de evaziune fiscala in mediile macroeconomice! Negrila Stefan – seful cel slugarnic al BCCO Timisoara si protejat al barbosului de Ostaficiuc cel portocaliu, in loc sa isi puna oamenii la munca, protejeaza contra cost mafia economica si marii evazionisti! Mai rau, sugandu’l pe Georgica Cornu, i’a si angajat progenitura in subordine! Cum poti sa iti duci sarcinile la capat cand tu esti sclavul celor care te’au numit in functie? Desii Timisoara se afla de o perioada in centrul atentiei presei nationale cu diferite dosare Negrila doarme fericit! Cum sa nu dormi cand altii iti umfla conturile din afara’n pashtele matii?!

  2. In politia asta doar CRIMA ORGANIZATA mai lucreaza, ce vad la televizor in fiecare zi, sunt actiunile crlor de la mascati si crima…deci sincer nu ii inteleg pe cei care denigreaza pe politistii de acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.