Grupare care fura cereale din silozurile morii din Carani, anihilată de DIICOT

Grupare care fura cereale din silozurile morii din Carani, anihilată de DIICOT

1
DISTRIBUIȚI

Membrii  unei grupări care furau cereale din silozurile morii din Carani  au fost reţinuţi, în această dimineaţă, de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, coordonaţi de DIICOT Timişoara . Din investigaţii a reieşit că din reţea făceau parte mai mulţi agenţi de pază, şoferi de camioane şi patronul unei firme din Buziaş, cel care comanda cerealele. Sustragerea cerealelor dura câteva minute – camionul intra la moara din Carani gol cu complicitatea agenţilor de pază, era încărcat şi pleca în scurt spre destinaţie. Dacă maşinile erau oprite noaptea pe drum, şoferii pretextau că au uitat actele şi până dimineaţa apăreau şi documentele.


Cerealele erau vândute cu 30 % mai puţin decât preţul de pe piaţă patronului unei firme din Buziaş. În doar trei luni de monitoritare, anchetatorii au stabilit că gruparea a furat grâu de peste 500.ooo lei. Hoţii nu s-au mulţumit cu atât, sustrăgânnd şi motorină sau fier vechi. Extrem de siguri pe ei, membrii grupării se felicitau între ei pentru reuşite şi-şi spuneau că sunt cei mai tari hoţi.

În această dimineaţă, poliţiştii şi trupele speciale au descins la locuinţele suspecţilor şi la sediul morii din Carani, de unde au fost ridicaţi mai mulţi agenţi de pază. Sunt vizate 12 persoane  care vor fi duse la audieri. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli ultimele informaţii legate de acest caz.

UPDATE 1 Suspecţii sunt audiaţi la sediul DIICOT Timişoara, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

UPDATE 2 În urma audierilor, procurorul a decis reţinerea pe 24 de ore a şase dintre inculpaţi – Gheorghiţă Drăgan, reprezentantul firmei la care ajungeau cerealele furate, grâu şi porumb, şoferul de TIR Ovidiu Brezoaica, manipulantul Claudiu Traşcă, cel care încarca   marfa, şi cei trei paznici Ioan Telbisz, Ion Iova şi Adrian Tomuş.

1 COMENTARIU

  1. pentru a nu fi furate firme particulare intervin repede mascatii! de ce nu intervine DIICOT si la furtul ROSIA MONTANA, CUPRU MIN sau de ce nu a intervenit la Kandia, Guban, Ilsa, Solventul, Banatim,…ETC! Domnilor de la DIICOT si DNA sa stiti ca faptele de coruptie nu se prescriu niciodata, asa ca facetiva treaba si distrugeti mafia care ne-a furat fabricile si le-a vandut la fier vechi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.