Gruparea Ţoc, care a jefuit o casă de pariuri din Austria cu...

Gruparea Ţoc, care a jefuit o casă de pariuri din Austria cu toporul, condamnată

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş a dat sentinţa în dosarul grupării conduse de Dănuţ Ţoc, grupare trimisă în judecată de DIICOT. Aceştia la activ mai multe furturi în Timiş, dar cea mai mare lovitură a fost dată în Austria, ţinta fiind casa de pariuri Kajot,  administrată de firma Catrox Technologies AG  din localitatea Wels. Aflat în ţară, Ţoc Dănuţ Remus a constituit echipa de spărgători, racolându-i pe Balaban Adrian, Vaida Ioan Mihai şi Tudor Ionuţ Marian, cărora le-a propus să participe la o tâlhărie în Austria, în baza unui pont primit de la unchiul său. După ce i-a dus  cu BMW-ul X5 în Austria şi i-a cazat, Ţoc s-a reîntors în România. După ce şi-au amânat lovitura pentru că exista riscul să fie declanşată alarma, membrii grupării au dat atacul în seara zilei de 22 noiembrie 2009. În jurul orei 21.50, Balaban Adrian, Vaida Ioan Mihai, care avea asupra sa un pistol, şi Tudor Ionuţ Marian, înarmat cu un topor,  s-au mascat cu cagule şi au pătruns în casa de pariuri KAJOT  de unde au sustras suma de 13.583,77 euro plus banii din buzunarele a doi clienţi. Dănuţ Ţoc a reuşit să fugă, în primă fază, dar a fost capturat, ulterior, de poliţiştii de la Investigaţii Criminale.

Ţoc şi alţi membrii ai grupării au beneficiat de reduceri importante ale pedepsei pentru că au colaborat cu procurorii DIICOT şi, ulterior, au recunoscut în faţa instanţei faptele de care erau acuzaţi.


Liderul grupării a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat, tâlhărie. trei infracţiuni de complicitate la tâlhărie, furt calificat şi deţinere de droguri de risc. Adrian Balaban a primit trei ani şi două luni pentru trei tâlhării şi furt calificat deoarece mai avea „coadă” dintr-o altă condamnare. Ioan Mihai Vaida a primit trei ani şi cinci luni pentru constituire de grup infracţional organizat şi trei tâlhării şi acesta având un rest de pedeapsă. Marian Tudor Ionuţ  pentru constituire de grup infracţional organizat,  trei tâlhării şi furt calificat  primit doi ani şi zece luni de închisoare. Alexandru Hognogi a primit trei ani şi nouă luni de închisoare pentru furt calificat. Patru ni de închisoare a primit Claudiu Pop pentru complicitate la furt calificat, care mai avea o „coadă” dintr-o pedeapsă de zece ani. Alin Mihai a primit un an şi şase luni închisoare pentru complicitate la furt calificat. Cea mai grea pedeapsă a primit-o Teodor Tol, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la trei infracţiuni de tâlhărie şi care nu a recunoscut faptele – opt ani de închisoare cu executare. De asemenea, membrii grupării au fost obligaţi la plata de despăgubiri către părţile vătămate din dosar. Împotriva sentinţei se poate face apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.