Afacerile jegoase ale grupării Buzăianu – cumperi energie megaieftină de la Hidroelectrica...

Afacerile jegoase ale grupării Buzăianu – cumperi energie megaieftină de la Hidroelectrica şi o vinzi de 3,5 ori mai scump

2
DISTRIBUIȚI

Afacerile jegoase cu statul român ale băieţilor deştepţi din energie au ajuns să fie poveşti adevărate şi pentru reprezentanţii FMI sau ai Băncii Mondiale. În timp ce cetăţeanul de rând este obligat să plătească kilowatul la preţ de Mercedes, şmecheraşii cu conexiuni politice  îl iau aprope gratis pentru ca apoi să-şi îngraşe conturile doar emiţând facturi umflate. Celebrul Bogdan Buzăianu continuă să aibă acces la energia ieftină de la Hidroelectrica pentru ca apoi, din pix, să o revândă şi de patru ori mai scumpă. Conform ultimei înţelegeri semnate de Energy Holding, firma controlată de Buzăianu, cel pentru care România a devenit prea mică şi s-a mutat în Elveţia, şi Hidroelectrica, băiatul deştept cumpără megawat-ul la infima sumă de 80 lei, ne-au declarat sub protecţia anonimatului surse din interiorul societăţii de stat. În loc ca Hidroelectrica să-şi contabilizeze profitul adevărat prin vânzarea la preţurile pieţei către clienţii finali, acesta se duce spre conturile intermediarului, care transpiră numărând banii care-i „năvălesc” în conturi.

Printre firmele care cumpără energie de la băiatul deştept Buzăianu sunt şi mai multe din vestul, una dintre cele mai clebre fiind AquaCaraş, societate aflată n subordinea Consiliului Judeţean Caraş Severin condus de Sorin Frunzăverde.


Legăturile dintre „ayatollah”-ul Frunzăverde şi Buzăianu sunt vechi şi strâns legate de afacerile din jurul UCMR-ului, controlat de INET AG din Elveţia. Şi cum afacerile merg mână-n mână cu prietenia, oamenii lui Buzăianu vând megawat-ul către societatea de apă şi canalizare din Caraş Severin cu …280 lei. De asemenea, printre clienţii băiatului deştept se mai numără şi Modatim şi Modatim Invest ale omului de afaceri timişorean Ovidiu Şandor. Acesta a declarat pentru PRESSALERT.ro că „fiind un mare consumator, am primit informaţii în privinţa furnizorilor de la alţi proprietari de clădiri din Bucureşti. Nu ştiu cine sunt acţionarii din spatele firmelor şi nici nu vreau să comentez diferenţele dintre sumele de cumpărare a energiei şi revânzare către noi”.

 

2 COMENTARII

  1. Bravo pentru curaj! Daca doriti va pot trimite copii ale acestor contracte de care amintiti, poate asa va intelege si dl. Robu ca este victima lui Tariceanu si Hellvig cu „initiativa dascalilor universitari timisoreni” de a bloca listarea Hidroelectrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.