ANALIZA PRESSALERT.ro Cine se bate să conducă Timişoara şi Timişul

ANALIZA PRESSALERT.ro Cine se bate să conducă Timişoara şi Timişul

6
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă se mai pot depune candidaturi până la ora 24, jocurile sunt ca şi încheiate pentru cele două funcţii cheie din judeţ – primar al Timişoarei şi preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. Suspansul luptei pentru fotoliul de edil al municipiului s-a redus considerabil odată cu retragerea lui Gheorghe Ciuhandu. O confruntare între acesta şi candidatul USL, liberalul Nicolae Robu, ar fi fost, într-adevăr, o bătălie electorală care s-ar fi jucat până în ultima secundă, până la ultimul vot. Aruncarea viceprimarului Adrian Orza în lupta pentru primărie din partea PNŢCD, cu toată susţinerea lui Ciuhandu, care este primul la  consilieri locali ca să tragă lista, nu dă atâtea bătăi de cap lui Robu. Însă relaxarea care se simte deja în tabăra liberală, unde mulţi îşi văd candidatul pe fotoliul de primar, l-ar putea transforma pe Robu în pierzătorul surpriză.  Mizând pe candidatura lui Ciuhandu, pedeliştii l-au aruncat în luptă pe Gheorghe Nodiţi, un medic foarte bun, dar un anonim politic. Independentul Ioan Coriolan Gârboni,  care cu rezultatele sale notabile de la Filarmonica din Timişoara a reuşit să scoată din anonimat această instituţie de cultură, este cel care nu are nimic de pierdut. În plus vine cu mesaje de patriotism local şi se prezintă ca alternativă la interesele oamenilor politici. Peisajul candidaţilor este completat de fostul şef al Poliţiei Municipiului Timişoara, Ilie Bertea, care vine cu violetul Partidului Poporului  şi de fostul prefect de Timiş, şeful UNPR Timiş, Ion Răducanu.


Acesta este cel mai „greu” candidat, numele său regăsindu-se şi pe listele pentru consiliul local, dar şi ce a de consilieri judeţeni.

Bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş este una cu final deschis, dueulul ducându-se între actualul preşedinte, pedelistul Constantin Ostaficiuc, şi pesedistul Titu Bojin din partea USL. Ostaficiuc are avantajul de a fi în funcţie, dar şi minusurile legate de implicarea sa în scandalul care i-a adus decizia ANI de conflict de interese, legat de şmenul Ornella Design. De partea cealaltă, Bojin este candidatul alianţei care este pe valul electoral în acest moment, dar care  s-a remarcat prin non-combatul său de până acum faţă de Ostaficiuc şi promovarea politicii guvernului Boc, cât timp a fost director la bănoasa filială a Apele Române „Banat” cu sprijinul direct al contracadidatului său. Dacă Ostaficiuc şi-a luat o marjă de siguranţă, fiind primul pe lista de consilieri, Bojin joacă, obligat- forţat, totul pe cartea câştigării CJT. O înfrângere i-ar aduce atât pierderea şefiei filialei judeţene a PSD, cât şi rămânerea în afara consiliului judeţean. Lupta este cu atât mai interesantă cu cât voturile electoratului neoprotestant, extrem de disciplinat şi care până acum mergeau exclusiv pe mâna PD-L, va fi împărţit între cei doi. Fostul pedelist Adrian Diaconu va încerca să strângă cât mai multe voturi pentru Partidul Poporului, după ce a fost impus de la centru ca şef de filială. Ţărăniştii l-au aruncat în luptă pe ştersul consilier judeţean, Marius Cârceie, care a fost preferat mult mai cunoscutului şi incisivului Viorel Sasca. UNPR a ieşit la luptă cu un alt anonim politic, Iosif Ingrisch. Dincolo de nume şi strategii electorale, importante cu adevărat vor fi proiectele cu care aceştia vor veni să ceară voturile.

6 COMENTARII

  1. La cât de penibili sunt toți politicii și eu cred ca singurul candidat apolitic, Gârboni, e șansa schimbării pt. Timișoara.

  2. Timisoreni, daca dupa 22 de ani votati tot CRIMA ORGANIZATA DIN 1989= PDL+PSD(COMUNISTII)-PNL(SECURISTII)-PNTCD(INFORMATORII)? ATUNCI PACAT DE SANGELE VARSAT DE TINERII CARE AU SPERAT O ROMANIE FARA COMUNISTI SI SECURISTI.
    VOTATI SINGURUL PARTID CARE II VA BAGA LA PUSCARIE SI NU VA MAI LASATI PROSTITI, VOTATI PP-DD !

  3. TIMIȘORENI, NU UITAȚI! “Revoluţia de la Timişoara a fost, încă din primele ei ore, nu doar anticeauşistă, ci şi categoric anticomunistă. În toate zilele Revoluţiei s-a scandat de sute de ori: «Jos comunismul!» În consens cu aspiraţia sutelor de milioane de oameni din Estul Europei, am cerut şi noi abolirea imediată a acestui sistem social totalitar şi falimentar. Idealul Revoluţiei noastre a fost şi a rămas reîntoarcerea la valorile autentice ale democraţiei şi civilizaţiei europene.”
    USL-ROBU U.S.L.=CIUMA ROŞIE”

    FIE REUȘIM ÎMPREUNĂ, FIE NE ÎMPRĂȘTIEM ÎN TOATĂ LUMEA!
    VOTĂM PP-DD, ÂMPREUNA SUNTEM MAI PUTERNICI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.