Avocatul Claudiu Butuza, candidatul „Alianţei Uniţi pentru Timişoara”: „Fostele unităţi militare trebuie...

Avocatul Claudiu Butuza, candidatul „Alianţei Uniţi pentru Timişoara”: „Fostele unităţi militare trebuie să le transformăm în cartiere sociale” (P)

0
DISTRIBUIȚI

Cine este candidatul Claudiu Butuza, cel care vrea să fie primarul oraşului de pe malurile Begăi din partea „Alianţei Uniţi pentru Timişoara” ?

– Sunt avocat în Baroul Timiş din anul 2001 şi preşedintele Asociaţiei Butuza pentru Timişoara. Sunt căsătorit, am doi băieţi şi sunt membru al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale Timiş. Candidez şi-mi doresc să fiu primarul Timişoarei pentru a demonstra celor care trăiesc în Timisoara si imprejurimi că, Timisoara este un oraş cu un potenţial deosebit si, poate să se dezvolte pozitiv şi în ciuda ideologiilor politice sau a intereselor baronilor politici locali ori straini. Resursele Timişoarei trebuie şi pot fi puse exclusiv la dispoziţia intereselor comunităţii.

– Care sunt principalele obiective ale viitorului primar Claudiu Butuza?

Eradicarea cazurilor sociale prin organizarea de ansambluri de locuinţe sociale destinate fiecărei categorii în parte : tineri fără adăpost, tineri căsătoriţi şi persoane vârstnice fără adăpost. Acest lucru se poate realiza prin preluarea de la unităţile militare de pe raza municipiului Timişoara a căzărmilor lăsate în paragină şi punerea lor la dispoziţia municipalităţii pentru transformarea lor în cartiere sociale, pe categorii de varsta, care să dispună de infrastructură proprie – parc, dispensar, grădiniţe, şcoli, magazine, utilităţi publice. Oferirea unor contracte de munca cazurilor sociale, şi anume, munca platită în folosul comunitatii cu plata în numerar şi cu compensarea contravalorii chiriei şi a cantinei sociale, pentru cei ce vor beneficia de cazare şi masă socială. Promovarea efectivă şi reală a concurenţei între operatorii publici şi privaţi pentru serviciile destinate municipalităţii şi locuitorilor – întreţinerea străzilor, parcurilor, şcolilor , spitalelor, inclusiv a bazelor de agrement ce vor deservi fiecare categorie socială în parte. Extinderea spaţiilor în şcoli şi grădiniţe prin etajări şi mansardări, ori construcţia de noi corpuri de clădiri. Un alt obiectiv este implementarea unui sistem viabil de centralizare a dorinţelor cetăţenilor, inclusiv legat de investiţiile prezente sau viitoare din zona lor. Inventarierea domeniului public şi privat al proprietăţii Municipiului Timişoara şi a Statului Român, cât şi a proprietatii private a populaţiei, şi sincronizarea acestor date pe o hartă unică, care va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor, prin elemente de identificare diferite pentru fiecare categorie.


Această inventariere va sta la baza elaborării PUG-ului Timişoarei, care lipseşte de 22 de ani şi care a blocat dezvoltarea municipiului, dar a crescut averea baronilor locali.

– Care este soluţia avocatului Claudiu Butuza pentru actualul sistem Telpark?

– Trebuie să întelegem că sistemul Telpark şi taximetria sunt doua probleme ce se interferează în Timişoara, care pot fi rezolvate prin regândirea hotărârilor de consiliu local care reglementează cele două sisteme din prezent. Taximetriştilor trebuie sa le reducem cheltuielile şi sa le creem cât mai multe staţii, iar pentru creşterea nivelului calităţii în transport trebuie restricţionate cât mai multe străzi pentru autoturismele care nu sunt ale riveranilor ori a prestatorilor de servicii. În legătură cu ADP-ul important este să spargem monopolul şi să creăm concurenţă, obligând prestatorii de astfel de servicii să respecte reguli simple, curate, ieftine şi cu rentabilitate maximă pentru bugetul local, dar fără a lua pielea de pe populaţie. Serviciul Telpark trebuie să fie în beneficiul timişorenilor, nu o povară.

– Timişoara este unul dintre cele mai poluate oraşe din România. Cum putem schimba această situaţie?

– Prin extinderea parcurilor, creerea de noi spatii verzi in cartiere şi curăţarea canalului Bega, extinderea reţelei de benzi pentru biciclete pe absolut toate arterele din municipiu şi dezvoltarea transport în comun, inclusiv a taximetriei şi reducerea transportului cu maşini personale. Trebuie să restricţionăm cât mai multe artere aglomerate, evident respectând drepturile riveranilor si a auxiliarilor. Constructia de parcări ecologice şi numai ecologice. O altă măsură – obligarea serviciilor de aprovizionare să opereze numai în afara orelor de vârf, in special noaptea.

– Cum vedeţi reducerea cheltuielilor la utilităţile publice?

– Prin sprijinirea şi obligarea tuturor asociaţiilor de proprietari să îşi izoleze şi repare blocurile şi instalaţiile de utilitati. Acest lucru se poate îndeplini în scurt timp prin sprijinirea Asociatiilor de a accesa fonduri europene. În acest context se va crea în Primăria Municipiului Timişoara un departament special numai pentru absorbţia masiva de fonduri europene în sprijinul populaţiei din Timişoara.

– A murit spiritul Timişoarei ?

– Nu, acesta este doar amorţit de o administraţie de 22 de ani mediocră a orasului. Sper că spiritul Timişoarei hibernează, trebuie doar stimulat şi resuscitat. De asemenea trebuie dezvoltat şi reimplementat simţul solidarităţii şi al unităţii timişorenilor. În acelaşi timp, trebuie să fim răspunzători si să organizăm cât mai multe evenimente care să ne readucă împreună şi să ne unească în acest spirit al Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.