Bomba cu ceas de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”

Bomba cu ceas de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”

2
DISTRIBUIȚI

Clinica TBC şi laboratorul aferent din cadru Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara sunt pe cale să devină subiectul unui nou scandal legat de retrocedări. Clădirea din centrul Timisoarei a fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995. După vânzări succesive, a ajuns în posesia clanului Cârpaci. Discuţiile dintre Primărie şi conducerea spitalului, pentru a găsi o soluţie par să nu ducă niciunde, in timp ce situaţia se judecă în instanţă.

Martin Staia, şeful Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara  spune că a discutat cu conducerea spitalului şi singurele soluţii viabile pe care le vede sunt „să mutăm laboratul în cadrul Policlinicii spitalului, iar Clinica TBC să o mutăm la Spitalul de la Pădurea Verde.  Ca şef al Direcţiei de Patrimoniu trebuie să le acord spaţii, iar acestea sunt singurele soluţii”.


Cât despre fonduri pentru a ridica o nouă clădire, aşa cum doresc cei de la Ţurcanu, Staia spune că banii vin de la Ministerul Sănătăţii şi că primăria, prin direcţia pe care o conduce poate doar să ofere un loc pentru a muta activitatea spitalului în cazul în care evacuarea va fi decisă de instanţă. Şeful Direcţiei Patrimoniu pare calm şi completează: „deocamdată vorbim de un proces, iar evacuarea nu este iminentă. În plus bolnavii nu vor rămâne pe drumuri. Situaţia se va rezolva”.

Managerul Spitalului Louis Ţurcanu, Ovidiu Adam,  e tranşant cu privire la mutare şi exclude din start posibilitatea ca activitatea clinicii TBC să se desfăşoare la Spitalul de la Pădurea Verde. Mai mult, spune că nu i s-a propus aşa ceva vreodată.” Conducerea Louis Ţurcanu a demarat o campanie de strângere de foduri pentru a ridica o nouă clădire. Primăria ar putea să ne ajute să construim clădirea şi nu să mute diverse secţii. Pot să dea bani, dacă vor. Primarul şi toţi cei cu care am vorbt despre finanţarea unei clădiri spun că nu sunt bani. Investiţia, cu tot cu dotarea cu aparatură, se ridică la 15 milioane de euro”, a declarat Adam. Şi Clinica de Chirurgie Pedriatică din cadrul spitalului de copii este în litigiu, tot pentru un proces de revendicare. Acesta este motivul pentru care Adam plusează pe ridicarea unei noi clădiri, motivând că nu poate gestiona ceva nu este în curtea domniei sale

2 COMENTARII

  1. Primarul Ciuhandu impreuna cu toata clica de la primarie (incluzand pe vicele Orza, secretarul Cojocari si alti sefi de directii) sunt direct implicati in aceste retrocedari ilegale ale bunurilor publice catre tiganii din oras. Viata si sanatatea copiilor nostrii este periclitata prin aceste actiuni extrem de penale iar organele de ancheta se fac la fel de vinovate daca nu intervin. Precum vedeti intreaga Europa se radicalizeaza impotriva coruptiei exagerate iar promotorii coruptiei vor sfarsi tragic, precum ne invata istoria. Domnule primar, in curand pensionar, si domnilor politicieni. Rezolvati pana nu e prea tarziu aceasta problema penala a orasului nostru si repuneti legalitatea. Investigati la sange aceste retrocedari care au sfarsit in proprietatea tiganilor fiindca ne veti forta pe noi, pe cetateni, sa votam extrema dreapta in momentul in care aceasta va pasi pe scena politica.

  2. Sa,,investigheze la sange,,??? Pai ar trebui sa se dea pe ei in primire.Nu ai sa vezi una ca asta.
    Pe dealta parte,tiganii vor cumpara in curand tot orasul.Cu directa complicitate a noastra, a timisorenilor.Nu avem reactie, nu ne organizam, nu luam atitudine.Iar tiganii ni se caca in cap de la distanta.
    Vom fi de rusine in fata copiilor nostri pentru ca am fost pasivi in fata invaziei tiganesti si le-am dat Timisoara pe mana.
    Noi suntem mai vinovati decat tiganii.
    Ei au o scuza: asta le e specificul etniei-hotia-. Noi ce scuza avem de o permitem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.