Corturile unde se măsura glicemia, prima încăierare electorală

Corturile unde se măsura glicemia, prima încăierare electorală

3
DISTRIBUIȚI

Prima încăierare electorală verbală din campania alegerilor locale pentru Primăria Timişoara s-a produs, după ce USL a instalat în oraş mai multe corturi pentru măsurarea glicemiei şi a tensiunii arteriale, pe acestea apărând şi însemnele electorale ale alianţei politice. Primarul Gheorghe Ciuahandu şi candidatul PNŢCD Adrian Orza i-au acuzat pe liberali că au început mai devreme campania, împărţind inclusiv „prospecte electorale” celor care au trecut pe la corturi, a căror existenţă a fost aprobată de municipalitate cu condiţia să nu apară însemne politice. Poliţia Locală a anunţat că a dat patru amenzi, iar printr-un comunicat de presă instituţia a precizat că „Direcţia Poliţia Locală Timişoara, instituţie publică de interes local care, în conformitate cu prevederile Legii 155/2010 este o instituţie neimplicată politic, fiind interzis poliţiştilor locali să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora, face apel la candidaţii şi formaţiunile politice înscrise în campania electorală să respecte prevederile legale cu privire la afişajul posterelor, bennerelor şi altor materiale de acest gen pe perioada care urmează”.

În replică, liberalii au transmis un comunicat de presă în care afirmă că „Conform primarului Gheorghe Ciuhandu, poliţiştii locali ar trebui să dea amenzi şi pentru că avem siglă pe sediu.


Diferenţa dintre o campanie de informare şi o campanie electorală este solicitarea imperativă a votului. Îi recomandăm dlui Ciuhandu să se consulte cu juriştii săi din Primărie. Dacă, de exemplu, organizaţia „Crucea Roşie” făcea o campanie similară, trebuia să aibă, de asemenea, inscripţionate însemnele sale. Dat fiind că această campanie a fost un act medical, era normal să fie asumată. Campania s-a desfăşurat în alte judeţe din ţară şi nu s-au dat amenzi. În plus, este o campanie care are loc de două ori pe an, în toamnă şi primăvară, dar aceasta a fost singura dată când au existat presiuni de acest gen(…) Toate amenzile primite vor fi contestate în justiţie, unde, suntem convinşi, vom avea câştig de cauză. Menţionăm că este ultima declaraţie pe care o dăm pe acest subiect, sperând astfel că vom evita încă o încercare de victimizare a actualului primar”.

sursa foto opiniatimisoarei.ro

„.

3 COMENTARII

  1. mai aline,daca acesta este numele tau real,esti de serviciu pe toate saiturile utlizate de presa din timisoara.cred ca ai un serviciu greu care se incadreaza perfect in grupa 1 de munca.oare te plateste pe carte de munca pnl-ul? s-au muncestila negru?

  2. Da si pe Calea Aradului este un panou,imens, cu dl Bojin, zambind, care ne cere sa pastram apele curate… Ma lasati, toti o apa si un pamant, avizi dupa ciolan.
    P.S. Poate apele si zona alaturata lor ar fi fost mai curate daca nu dadea dl B din reclama asa multe autorizatii pt balastiere peste tot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.