Cum au fost primele meditaţii ale liceenilor la universitate

Cum au fost primele meditaţii ale liceenilor la universitate

0
DISTRIBUIȚI

Participarea în prima zi la meditaţiile pentru Bacalaureat  oferite de Universitatea de Vest din Timişoara a fost diferită în funcţie de materii – de la înghesuială la săli goale.  Nu se poate spune că liceenii  s-au înghesuit să profite de ofertă, în ciuda rezultatelor dezastruoase de la simulări. Limba şi literatura română a fost singura materie care a reuşit performanţa de a stârni cu adevărat interesul elevilor. Amfiteatrul a fost plin. Nici bine nu a început şedinţa că elevii s-au plâns că profesorii de liceu nu le predau, că nu li se explică şi că nu ştiu când să ia notiţe.  Majoritatea spun că au aflat despre meditaţii de pe Facebook,  şi au declarat, în cor, că în ceea ce priveşte comunicarea virtuală nu au probleme.  Cu Eminescu au admis că stau mai slab, dar speră ca situaţia să se remedieze înainte de marele examen.  Procentul celor picaţí la simularea din acest an a fost de 61%, în judeţul Timiş.

Şi orele de matematică s-au bucurat de un real succes, în ceea ce priveşte prezenţa.  Amfiteatrul a fost pe jumătate plin, iar profesorul a intrat în pâine încă din primele minute.


Tablele s-au umplut, a curs cu exerciţii şi formule, iar elevii, silitori, au ascultat cu atenţie tot ce li s-a explicat. Aici procentul celor care nu au promovat la simulare se ridică la 73 %. Geografia face din categoria materiilor cu mai puţină căutare. Aici, doar 11 elevi au luat parte la prima şedinţă de meditaţii, cu toate că 38 % dintre elevi nu au trecut de simulare. Recordul a fost stabilit la Fizică şi Filosofie, unde niciun elev nu a binevoit să beneficeze de suportul gratuit oferit de profesorii de la UVT. Asta în condiţiile în care 76 % dintre cei care au ales Fizica la simulare au luat note sub cinci. Dascălii sunt totuşi optimişti, şi cred că, pe măsură ce timpul se scurge, numărul elevilor va creşte, mai ales că au trecut cu bine de cel mai mare hop, căutarea sălilor de meditaţii, în „labirintul” UVT, nesemnalizat corespunzător pentru noua paletă de cursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.