EXCLUSIV Atentat mafiot, dejucat de „Crima Organizată”. UPDATE 2 Cine-s reținuții

EXCLUSIV Atentat mafiot, dejucat de „Crima Organizată”. UPDATE 2 Cine-s reținuții

2
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” din Caraş Severin împreună cu procurorii DIICOT şi ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au reuşit împiedicarea unui atentat mafiot care viza asasinarea unui patron de discotecă din Reşiţa. În această dimineaţă au fost efectuate mai multe descinderi fiind reţinuţi patru dintre membrii grupării, inclusiv liderul acesteia. Gruparea mafiotă a fost la un pas de a comise asasinatul, în urmă cu trei zile poliţiştii reuşind capturarea celor care urmau să execute „ţinta” cu puţin timp înainte să-şi ducă la îndeplinire planul.În maşina în care se aflau  Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar au fost descoperite un pistol cu glonţ marca Zoraki, calibrul 6,5 mm, un pistol cu gaze , cagule şi sticle incendiare. Cei doi au fost arestaţi atunci pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor pentru că niciunul nu avea permis de port armă. La vremea respectivă, poliţiştii au prezentat capturarea celor doi ca fiind rezultatul unei verificări de rutină a unei maşini suspecte.


Ancheta este în plină desfăşurare la acest moment, existând suspiciuni că membrii grupării ar avea la activ şi alte incendieri.

UPDATE 1 În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii de la „Crimă Organizată” au mai descoperit un pistol cu gaze, aparatură de bruiaj şi mai multe arme albe. Atentatul mafiot avea ca scop stabilirea supremaţiei în lumea interlopă din Reşita. Cel considerat unul dintre liderii grupării, Bogdan Bujor, a fugit la Bucureşti imediat după ce „săgeţile” au fost prinse cu armele în maşină, dar s-a reuşit identificarea locaţiei şi reţinerea sa. Fratele lui Bogdan Bujor a fost arestat, în septembrie 2009, după ce şi-a ucis mama, înjunghind-o în gât şi piept. Cel care urma să fie asasinat în faţa blocului era un alt interlop celebru din Reşiţa – Cătălin Radu.Acesta a fost arestat şi condamnat într-un dosar instrumentat de DIICOT Caraş Severin , fiind acuzat că a coordonat o grupare specializată în cămătărie şi recuperarea prin violenţă a banilor.

UPDATE 2 În urma audierilor, procurorii au decis reținerea lui Bogdan Bujor, a concubinei acestuia Urziceanu Florina și a Sorin Șonea,  vărul lui  Bujor. Aceștia urmează să fie prezentaţi instanţei, mâine, cu propunere de arestare preventivă alături de cei doi care trebuiau să execute „ţinta” – Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar, aceştia urmând să fie acuzaţi acum şi pentru aderare la un grupă infracţional organizat.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.