EXCLUSIV Şpăgarii pedelişti pregăteau o nouă metodă de fraudare a fondurilor europene

EXCLUSIV Şpăgarii pedelişti pregăteau o nouă metodă de fraudare a fondurilor europene

3
DISTRIBUIȚI

Pedeliştii arestaţi în dosarul DNA legat de fraudarea subvenţiilor europene – şeful APIA Caraş Severin, Romică Anculia, primarul din Oţelu Roşu, Iancu Simion – Simi şi cel din  Socol, Ghiţă Valentin – aveau planuri mari pentru 2012. Conform probelor strânse de procurorii DNA aceştia aveau pregătită o nouă metodă de a fura bani europeni – încheierea contractelor de lucrări cu asociaţiile de crescători de animale ce se vor constitui în fiecare comună şi nu cu consiliile locale, aşa cum procedaseră până atunci.


 Asociaţiile, fiind persoane juridice de drept privat, nu se supun aceloraţi reguli privind licitaţiile, cum era în cazul primăriilor. În plus primarii care intrau în „cooperativa” de şpagă erau şi mai protejaţi. Până atunci, pentru a nu organiza licitaţii pentru lucrările de la pajişti „spărgeau” suma în mai multe contracte sub 15.000 euro.  „„Să iasă primarul! Vor să fie anul ăsta prin octombrie toate plăţile făcute, ne umplem de bani, ne umplem de bani”, a concluzionat Anculia într-o discuţie cu primarul din Socol. Că 2012 era    anul în care aceştia şi-au propus să-şi umple buzunarele, o dovedeşte şi urarea pe care şi-au făcut-o anul trecut în prag de an nou – „Să ne dea Dumnezeu ca în 2012 să mai facem de două ori cât acuma”.

3 COMENTARII

  1. Daca DNA ia ridicat pe spagari de ce nu lea confiscat si banii fraudati ,caci sotiia D-lui GHITA VALENTIN candideaza ca primar in locul lui si imparte o groaza de bani pentru asi cumpara voturi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.