Fostul şef al PD-L Caraş Severin acuză că s-a vrut distrugerea lui...

Fostul şef al PD-L Caraş Severin acuză că s-a vrut distrugerea lui prin dosarul de la DNA

0
DISTRIBUIȚI

Pedelistul Iancu Simion Simi, primarul din Oţelu Roşu,  şef al PD-L Caraş Severin până la arestare, a făcut, astăzi, mai multe declaraţii spectaculoase în faţa Curţii de Apel Timişoara, în încercarea de a-i convinge pe judecători ca să-l lase în libertate sub control judiciar, după ce Tribunalul Timiş a respins această solicitare. După ce a susţinut că de legalitatea contractelor se ocupă secretarul şi juristul primăriei, Iancu Simion a acuzat că „Jurj a fost pus de cineva ca să-mi dea banii. Au vrut să mă distrugă. Suntem o familie onorabilă. Eu nu am luat nici un ban de la el, iar soţia mea nu s-a întâlnit în viaţa ei cu el. Cum să dau eu mită când eram secretar general al PD-L şi eram colegi de partid? E problema unora că au plecat la  liberali şi eu am rămas la PD-L. Scopul a fost să-mi distrugă viaţa.


Ca preşedinte de filială n-am mai putut să mă ocup de promovarea colegilor din celelalte primării”. Avocatul acestuia, Viorel Paşca, a susţinut că „Iancu Simion s-a desprins de o reţea care se ocupa de strângerea de bani pentru partid. Nu pot să fac abstracţie de faptul că faptele de care este acuzat s-au petrecut în decembrie şi a fost arestat în aprilie. Arestarea are o clară tentă politică pentru a face o anumită imagine despre anumiţi oameni şi un anumit partid. Iancu Siomion nu poate fi considerat un pericol pentru societate, având în vedere lista cu miile de semnături ale celor din zona prin care cer să fie pus în libertate şi să se întoarcă în comunitate. Jurj a îmbârligat cel puţin 15 primării de Caraş Severin care au astfel de probleme, dar este în continuare liber”.

Procurorul DNA a cerut respingerea recursului pe motiv că , dacă ar fi pus în libertate, Iancu Simion s-ar întoarce ca primar şi ar putea influenţa angajaţii care urmează să fie audiaţi ca martori. În plus, procurorul a susţinut că există elemente conform cărora Simion a comis şi o altă infracţiune pentru care urmează să fie pus sub acuzare şi ” încă nu au fost ridicate documentele legate de acest caz de la Primăria Oţelu Roşu”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.