Jupânii duty-free-urilor în bătălie electorală pentru Moraviţa, capitala contrabandei

Jupânii duty-free-urilor în bătălie electorală pentru Moraviţa, capitala contrabandei

6
DISTRIBUIȚI

Moraviţa, capitala contrabandei cu ţigări, este în fierbere electorală, miza fiind fotoliul de primar. Bătălia este una încinsă, principalii competitori având în spatele lui propriul grup de interese. Actualul primar, pesedistul fost liberal, Ion Fiştea se luptă cu UNPR-istul Florea Gabriel Diamandescu, poreclit „Becali” sau „ginerele secretarului”, conform propriilor materiale electorale. Diamandescu a fost în perioada 2005 – 2010, şeful singurului duty-free de la vama Naidaş din Caraş Severin, una din principalele porţi de intrare în ţară a ţigărilor de contrabandă. Acesta a fost implicat şi într-un scandal cu trupele de intervenţie, care supravegheau accesul în vamă în încercarea de a stopa contrabanda cu ţigări. „Becali” este un personaj extrem de cunoscut în lumea afaceriştilor de ţigări, el lucrând iniţial la unul dintre duty-free-urile de la vama Stamora Moraviţa.


„Am vândut ţigări la duty free celor care ieşeau din ţară. Era legal. Era treaba lor ce făceau după aia. Marfa era destinată exportului. Eu doar îs comerciant. De fapt aveam un contract de prestări servicii şi aveam atribuţii doar de aprovizionare, întocmire documentelor şi bancă. Nu aveam nici o treabă cu vânzările. Am câştigat bani că mă plăteau cu 35 de dolari pe oră. N-am furat, n-am dat în cap la nimeni. Cu poliţia am avut o problemă, mi-au dat amendă, dar am câştigat anularea în instanţă. Da, am lucrat la shop, dar de ce nu spune şi primarul Fiştea că fiica şi ginerele lui au lucrat la duty-free?”, a susţinut Diamandescu.

Primarul Fiştea este unul din oamenii de încredere ai deputatului Gheorghe Ciobanu, supranumit „naşul vămilor din vest”. Ion Fiştea şi-a dat demisia din PNL, pentru ca ulterior să se înscrie în PSD, odată cu transferul protectorului său de la PDL în partidul condus de Victor Ponta. Actualul primar a afirmat că „fiica mea a lucrat la duty-free, dar nu vrea să fie primar. Secretarul s-a retras la pensie ca să-l ajute pe ginere în campanie. Culmea este că doar în procesul cu firma unde a fost ginerele său nu am câştigat şi lucrurile sunt încurcate rău. Diamandescu se laudă că face drumurile din comună pe banii lui proprii, că atât de mulţi are. Treaba lui”.

6 COMENTARII

  1. o adevarata sleahta de hoti care intr-o buna zi vor fi dupa gratii, vi-o promite un procuror DNA. S atreaca si alegerile astea si spoi veti vedea potopul, acum ne ocupam de alegeri, dar dupa o sa avem timp si de acesti primari imbogatiti peste noapte

  2. Ce zici mai Bota, asa cum Inspectoratul de Stat in Constructii s-a retras ca parte civila din cazul Nastase, asa se retrage si ANAF-ul din cazul spagilor din vami si tu…..de cine mai scrii? De ostaficiuc si Bacala? O sa dai faliment :))

  3. Mai, Bota! Nu mai scrie din birou sau din auzite si fa bine de du-te in Moravita si-o sa te crucesti de ce vei vedea si auzi. Contrabanda e in floare si nimeni nu face nimic. Tigarile intra zilnic in tara cu baxurile si dupa ce sunt gazduite putin in casele unor localnici parasesc localitatea pe ,,autostrada tigarilor” Moravita-Deta-Timisoara. Ici colo mai zaresti cate un organ care intoarce spatele sau mai face cate o captura de 10 pachete. Asta doar asa, ca sa dea bine la presa. Dar daca cei din zona tot nu fac nimic, atunci oare ce face DIICOT-ul?

  4. Un fermier se duce intr-o zi la targ, de unde isi cumpara un cocos tanar pentru gainile din ograda sa.
    Cum i-a dat drumu’n curte, cocosul cel nou, tantos, il impinge intr-un colt pe cocosul cel batran si se rasteste la el:
    „Bai, basinos neispravit, a venit timpul sa iesi la pensie!”
    Batranul, impaciuitor, ii zice: „Hai ba, ca tu tot nu poti sa faci fata singur la toate gainile astea!… Uite in ce hal m-au adus…
    Dar ne-om intelege. Nu poti sa mi le lasi mie pe alea doua, mai batrane, de langa gard?”
    Tanarul, belicos: „Te-ai lins pe bot, mosule! S-a terminat cu tine. Eu preiau de-acum toata gospodaria!”
    Batranul: „Stii ce, tinere? Hai sa facem un pariu! Alergam o tura in jurul fermei si ala care ajunge primul la cotet,
    ala sa ia toate gainile.” Pe tanar il umfla rasul: „Ce, ba?… Fugi tu mai tare decat mine?…
    Pai iti dau 15 secunde inainte si tot te iau cu trei lungimi.”
    „S-a facut.” zice batranul si o ia la fuga. Tanarul asteapta oleaca si porneste vijelios dupa el.
    Cand ajung in fata casei mai avea ca la vreun metru si ceva sa-l ajunga din urma pe batran.
    Fermierul care sedea pe veranda, vede faza, pune mana pe pusca si trage in cocosul cel tanar, de-l face zob.
    „Tu-i mama ma-si!” zice el cu obida „Iar m-au pacalit aia… E-al treilea cocos poponar cu care m-am procopsit luna asta!”
    Nu va incontrati cu batranii – varsta, indemanarea, intelepciunea si putina smecherie pot de multe ori sa invinga tineretea

  5. Ar trebui ,,putin ,, cercetate si alte aspecte care ar putea avea legatura cu implicarea duty-freurilor in contrabanda cu tigari si evaziune, precum si cu implicarea altor persoane cu legaturi de rudenie de prim rang cu ofiteri de politie de frontiera care …de ani de zile indeplinesc functii de conducere la S.P.F Moravita, cum ar fi de ex. – sotia domnului comisar sef de politie SLABU GHEORGHE, care a fost angajata ani de zile la unul dintre duty-free-urile din P.T.F Moravita si, care, a ajutat in toata aceasta perioada la ,,bunul mers,, al acestui fenomen de contrabanda precum si, la realizarea permanenta a prosperitatii si propasirii personale a acestei familii….????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.