Materiile preferate de elevii din Timiş la simulări

Materiile preferate de elevii din Timiş la simulări

0
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a prezentat, astăzi, materiile pentru care au optat elevii la simulările Examenelor Naţionale şi Bacalaureatului. Conform inspectorului general Marin Popescu, anul acesta, în judeţul Timiş 6.564 de elevi vor termina clasa a XII-a, iar dintre aceştia 4.588 au luat parte la simularea pentru examenul de Bacalaureat.   În topul preferinţelor elevilor au fost Limba şi literatura română şi Matematica, cu 1630 şi respectiv 1625  de opţiuni. Doar 223 de elevi au ales Istoria ca proba pentru simulare, în vreme de Geografia a fost preferată de 501 elevi, iar Biologia de 360 de copii. Doar 50 de elevi au optat pentru Sociologie, 70 pentru Fizică şi numai 19 pentru Chimie. Tot mic a fost şi numărul elevilor care au optat pentru materii precum : Informatică, Logică şi argmentare, şi Psihologie.  În cazul materiilor amintite au fost bifate  17, 27 şi 13 opţiuni.


Nici Economia şli Filosofia nu au fost pe placul elevilor, astfel că doar 28 şi respectiv 15 elevi au susţinut simularea la aceste materii.

Dintre cei 5419 elevi timişeni, care vor finaliza  clasa a VIII-a,  5.177 au susţinut simularea pentru Examenele Naţionale.  2.392 de copii au optat pentru proba la Limba şi literatura română, 2.733 pentru Matematică şi 52 de elevi au susţinut proba la Limba şi literatura modernă.

Rezultatele în urma examinărilor vor fă făcute publice în decursul zilei de miercuri, a precizat inspectorul şcolar general Marin Popescu. Asta pentru că lucrările elevilor au fost corectate în cadrul şcolilor, după orele de curs.   Simulările nu au fost atât de stricte precum vor adevăratele examene,  elevii nefiind supravegheaţi cu camere de filmat. „Trebuie să pornim de la prezumţia de nevinovăţie în ideea în care profesorii trebuie să fie interesaţi ca elevii să ia examenele cu note mari” , a comentat Popescu cu privire la speculaţiile cum că elevii ar fi fost supravegheaţi de profesori de aceeaşi specialitate pentru care se susţinea examenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.