Procurorul general al României, acuzat că şi-a luat doctoratul la Timişoara cu...

Procurorul general al României, acuzat că şi-a luat doctoratul la Timişoara cu un plagiat

2
DISTRIBUIȚI

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, este acuzată de Grupul de Investigaţii Politice (GIP) şi Miliţia Spirituală că a devenit doctor în Drept la facultatea Universităţii de Vest din Timişoara cu o lucrare care conţine pasaje plagiate. „Laura Codruţa Kovesi a copiat fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele, lucrări cunoscute în domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate. Procurorul general a copiat inclusiv lucrări disponibile pe site-uri precum:http://www.referate-scolare.ro/http://www.referat.ro/http://6profu.rohttp://facultate.regielive.ro/ etc. În încercarea de a-şi ascunde frauda, Laura Codruţa Kovesi a inserat în lucrarea sa note de subsol şi referinţe bibliografice, ca şi cum ea ar fi citit lucrările respective. În realitate, procurorul general a copiat pasajele din lucrările plagiate cu tot cu note.


Pentru ca ridicolul său fie deplin, nici măcar această copiere nu a fost făcută cu acurateţe. Fără să citeze sursa, Laura Codruţa Kovesi a copiat, la pagina 16 din teza sa, pasaje întregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu, Spălarea banilor şi finanţarea terorismului publicată în 2006 pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii”, susţin cei de la GIP. Cele două organizaţii au anunţat că documentele care demonstrează plagiatul Laurei Codruţa Kovesi Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Universităţii de Vest din Timişoara. În replică, Kovesi a susţinut că „teza cuprinde un număr de 444 pagini, iar pasajele la care se referă articolul reprezintă aspecte de generalitate, nu de conţinut. Volumul de informaţie pe care îl cuprinde teza poate duce la apariţia unor erori materiale de dactilografiere, chiar şi privind numele unor autori. Totodată, unele fragmente presupus a fi citate fără indicarea sursei se regăsesc în numeroasele articole privind combaterea criminalităţii organizate la care am fost autor sau coautor şi care au fost publicate anterior anului 2005, indicate în CV-ul publicat de 6 ani pe site-ul MP. Unele dintre aceste articole sunt citate, la rândul lor, în lucrările la care face referire articolul”. Kovesi a cerut CSM să-i apere reputaţia.

Contactat de PRESSALERT.ro , prof.univ.dr. Viorel Paşca, coordonatorul tezei de doctorat care a primit Magna cum laudae, a declarat că ” nu mă pot pronunţa asupra surselor decât dacă aş putea să compar citatele acuzate. Nu sunt Mafalda ca să ştiu pe de rost toate lucrările. Aştept să se publice textele în paralel. Se poate ajunge până la retragerea titlului dacă se stabileşte că a fost un plagiat”.

 

2 COMENTARII

  1. Nu a fost cumva coordonator al lucrarii de doctorat si „marele decan”- Radu Motica ? Asta din fost politai a ajuns decan la fac.drept. Halal profesori de drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.