Scandal pentru restaurarea prin demolare a casei monument istoric Muhle

Scandal pentru restaurarea prin demolare a casei monument istoric Muhle

6
DISTRIBUIȚI

Scandal de proporții pe tema restaurării casei Muhle de pe bulevardul Mihai Viteazu, nr.3, declarată monument istoric, care s-a transformat într-o ruină după ce a primit autorizație de restaurare de la Primăria Timișoara. Proprietarii clădirii, membrii ai clanului țigănesc Ionelaș, au distrus acoperișul clădirii după ce au obținut ” în baza avizului dat de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Naţional Timiş, autorizaţia de construcţie cu numărul 985/05.07.2011 pentru lucrări de restauraţii, reparaţii generale, modificări interioare şi exterioare prin consolidări, extinderea casei scării şi extinderea clădirii pe faţada posterioară cu 3,85 metri în scopul reîntregirii faţadelor în mod unitar, cu păstrarea arhitecturii existente, amenajare de mansardă în podul existent cu păstrarea cotei existente la cornişă şi păstrarea caracterului arhitectural existent, refuncţionalizare şi recompartimentare parţială a clădirii la subsol, parter şi mansardă şi amenajarea unui bazin la demisol”. „Întâmplător” pentru această clădire, care a ajuns la mafia imobiliară ţigănească, firma fiului primarului Ciuhandu, MG Building Design SRL, a solicitat, în urmă cu câţiva ani,  un certificat de urbanism.


În urma acestei dezvăluiri făcută de cotidianul „Adevărul” a urmat un adevărat scandal, jurnalistului Mălin Bot fiindu-i interzisă intrarea în sediul Primăriei Timişoara şi retrasă acreditarea.

Liberalii au anunţat, ieri, organizarea, astăzi la amiază, a unei conferinţe de presă în faţa imobilului monument istoric, care s-a transformat într-o ruină. La fel de „întâmplător”, astăzi de dimineaţă Primăria Timişoara a transmis un comunicat de presă în care anunţă că s-a făcut un control încă de săptămâna trecută şi „s-a constatat faptul că modul în care se execută lucrările de restaurare nu respectă procedurile impuse de o intervenţie la o clădire de patrimoniu, drept pentru care Primăria Municipiului Timişoara, prin Instituţia Arhitectului Şef, a dispus sistarea oricărei lucrări”. Consilierul liberal Ciprian Jichici, şeful comisiei de urbanism a Consiliului Local Timişoara, a declarat astăzi că ” exact aşa s-a procedat în nenumărate cazuri – sub o aparenţă de legalitate,Primăria Municipiului Timişoara nu a făcut absolut nimic pentru a împiedica astfel de monstruozităţi. Sunt convins că , dacă nu ar fi fost presiunea campaniei electorale şi nu am fi fost decişi să luăm o atitudine publică în acest caz, nici de data aceasta nu s-ar fi luat nici o măsură”.

 

6 COMENTARII

 1. Ciuhandule si Orza nu va e rusine? Ati vandut orasul nostru tiganilor! Sa dea Dumnezeu cel Sfant ca urmatorul primar sa dea in vileag toate faptele de coruptie ale voastre si sa intrati la puscarie!

 2. Pai de ce ati crezut că îl propune Ciuhandu pe Orza? Ca să perpetueze afacerile mafiilor primăriei!
  Ar putea spune candidatul Orza câte impozite pe veniturile globale (cu care demolează şi construiesc ce vrea muşchiul lor în Timişoara, sub administratia ţărănească, pardon, ţărănistă) plătesc acesti … hînvestitori?

 3. asculta preafericitro, sau cum itz mai zici.(eugen…ia)
  tio pus robu sa scriii icishea slogane de jicnire la adresa lu domnii Orza si Ciuhandu, hai ?????????????
  vez ca ti dipistam si puniem politia speciala alu domn general Spataru pi urmele talie si o sa vez atunci na na na !

 4. Toti din actuala conducere sunt la fel de inteligenti ca adeptii lor??? :)))) ar trebui protectie anti-tigan pe internet…test gramatical

 5. Nu stiu de va mai mirati? Asta e nimica toata, cum sa nu demoleze ilegal, cum sa nu se construiasca ilegal cand Arhitecti angajati ai Primariei Timisoara construiesc fara autorizatie si nimeni nu face nimic.
  Doamna arhitect Doroghi Daniela, angajata in Primaria Timisoara, construieste fara autorizatie pe strada Glad 30 si nimeni nu zice nimic.Politia comunitara ia apararea acestei doamne Doroghi, si nu o amendeaza, astfel agentul Padudeanu de la politia Comunitara cosidera ca totul este perfect legal. Cum este posibil asa ceva? HALOOOO Domnule primar!!! Muritorii de rand sunt imediat amendati si pentru o simpla svhimbare de usa, iar angajatii primariei pot construi fara autorizatie ??? Ordinul Arhitectilor ce pazeste? ce exemplu este arhitecta Doroghi pentru breasla arhitectilor? Rusine , sper ca cineva sa se autosesizese, pana nu e prea tarziu. casa Muhle este oricum distrusa…treziti-va macar acum si luati masuri impotriva acestei arhitecte Doroghi angajata a Primariei Timisoara.Sa mai spunem ca CF-ul pentru Glad 30 nu a mai fost accesat din 1983? Atunci cum a scos doamna Doroghi certificat de urbanism fara CF???? Simpul ILEGAL doar are voie pentru ca este angajata PRIMARIEI:)

 6. Las-o, mai, ca si asa s-a judecat bas cu F. Kelemen pentru o bucata de pamant cu o sandrama pe dansa! E curajoasa babatia:)))))))))))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.