Soft antiplagiat la Universitatea de Vest după scandalul Kovesi

Soft antiplagiat la Universitatea de Vest după scandalul Kovesi

3
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timişoara a achiziţionat un soft antiplagiat cu ajutorul căruia lucrările de la nivel de dizertaţie de masterat, până la articole de cercetare menite a fi publicate în reviste internaţionale de cel mai înalt nivel, pot fi testate înainte de a merge spre publicare. Concret, lucrările sunt intoduse în sistem şi programul este conectat la internet, iar apoi la o bază de date la nivel internaţional.


Astfel, se realizează verificarea originalităţii lucrării, iar softul menţionează procentul în care lucrarea a fost plagiată, precum şi segmentele copiate din alte surse. „Ne dorim ca prin acest demers să eliminăm situaţiile în care lucrări ale cercetătorilor din Universitate să fie suspectate de plagiat după publicarea lor în diferite reviste de specialitate. Impunem, astfel, o nouă conduită care va conduce la creşterea calităţii articolelor de cercetare, dar şi a notorietăţii Universităţii pe plan internaţional”, a declarat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea. Noua dotare vine după ce în data de 18 mai unul din doctoranzii UVT a fost acuzat de Grupul de Investigaţii Politice (GIP) şi Miliţia Spirituală că a plagiat o lucrare de doctorat. Este vorba despre procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, care şi-a susţinut, în data de 11 decembrie 2011, la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, teza de doctorat, având ca temă “Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”.

 

3 COMENTARII

  1. Noaptea, pe la 3, ea ii deschide usa si ii spune:
    – Iar ai intarziat! Gata, pana aici! Drept pedeapsa ai sa stai o saptamana fara sex!!
    – Ei, as! Raspunde el. Nu stau eu in casa o săptămână

    Culmea notariatului: Sa faci o copie legalizata dupa un act sexual.

    Politistul opreste un popa.
    -Parinte, ai baut ceva ?
    -Doar apa !
    -Dar eu simt miros de vin.
    -Doamne, ai facut-o din nou!!!

  2. Întreaga responsabilitate juridică pentru comentarii revine autorilor acestora, acestea nereprezentând sub nici o formă poziţia PRESSALERT.ro. Responsabilitatea juridica pentru continutul mesajelor/comentariilor postate revine in totalitate autorului!
    Si atunci de ce mai cenzurati sau moderati mesajele?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.