Spectacolul împărţirii locurilor de pe panourile electorale

Spectacolul împărţirii locurilor de pe panourile electorale

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara, astăzi, ora 8:25.  Forfotă mare printre reprezentanţii partidelor din Timiş, care „sechestraţi” de omul de pază la parter, aşteaptă să se facă şi jumătate pentru a intra în sala de şedinţe unde va avea loc tragerea la sorţi pentru poziţiile pe panourile electorale.  Bate gongul, se face 8:30, lumea urcă.  Începe marele eveniment dătător de palpitaţii. O doamnă se plimbă prin sală şi face prezenţa, mai ceva ca la şcoală. În scurt timp vine şi primarul Gheorghe Ciuhandu. Încep explicaţiile. „Nu mai vreau să transformăm Timişoara într-un bâlci, aşa cum a fost în 2004. Tragem la sorţi poziţionarea pe panouri”.  Face apel la bun-simţ şi le explică celor prezenţi în sală că trebuie să existe respect. Depăşeşte momentul şi îi avertizează „ dacă vă lipiţi unii peste alţii, o să vă amendez”.  În sală linişte de mormânt. Ai jura că toţi au venit să îl vadă pe primar. Inevitabil, vine al doilea avertisment. „Fără afişe pe stâlpii RATT. Se dau amenzi”, explică Ciuhandu.  Face apoi prezenţa, „ca să ştiu cu cine am vorbit. Să nu aud apoi că nu v-am spus!”. După care pleacă.

Se trece la tragerea la sorţi. Situaţia stă astfel:  sunt 50 de locaţii, a câte 5 panouri fiecare, cu un număr total de 60 de locuri. Adică, 12 locuri per panou, 6 faţă, 6 verso.  Reprezentanţii partidelor, adică cei însărcinaţi cu campania se ridică unul cât unul şi purced la urnele cu bileţele.


„Curaj, e ca la FIFA”, îi îndeamnă una din supraveghetoare. Mai întâi, poziţiile pentru funcţia de primar. Ioan Gîrboni, locul 3, pedelistul Gheorghe Nodiţi – 5. Soarta îi adjudecă lui Ion Răducanu – UNPR, locul 9, fostului poliţist, actualmente PP-DD-ist ,Ilie Bertea, locul 11. lui Nicolae Robu, din partea USL, poziţia 15, iar Uniunea pentru Timiş, printr-un noroc chior, primeşte, desigur, prima poziţie. Aşadar, Adrian Orza, locul 1. A mai lipsit doar să se strige bingo.

Urmează poziţiile pentru Consiliul Local Timişoara. USL, poziţia 22, urmaţi de PDL 23, UDMR 24,  PP -DD 29, 38 USL şi cei mai bine poziţionaţi, UNPR, locul 16. În sală lumea se cam plictiseşte. Ciuhandu nu mai e în sală, motive nu mai sunt ca lumea să asculte cuminte. De asta, mulţi din cei prezenţi se mută în spate unde fac bisericuţe şi discută câte verzi şi uscate despre politichia mioritică.

În timp ce auditoriul este „captivat”, continuă tragerea la sorţi, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş . 34 UNPR – Ingrish Iosif ,  şeful PP- DD Timiş,  Adrian Diaconu, pe locul 35, 37 Uniunea pentru Timiş – Marius Cârceie, 38 USL – Titu Bojin.  Pedelistul Constantin Ostaficiuc pică pe 39, şi, ultimii, poziţia 42 UDMR –  Halasz Francisc.  Ultima strigare, poziţiile pentru Consiliul Judeţean Timiş. Primii clasaţi, cei de la PP-DD locul 43,  PDL – 44, USL- 47, UDMR -50.  UNPR  – 51. Gata, zarurile au fost aruncate. Înainte de plecare, participanţii sunt rugaţi să semneze procesul verbal. Unii mai trişti alţii mai fericiţi, reprezentanţii partidelor se ridică de pe scaune.  Unii încă nedumeriţi. Nu e problemă.  „Bisericoşii” din spate se liniştesc pe loc când li se spune că listele vor fi scanate şi postate pe site-ul Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.