Ţărănistul Orza sugerează fraude cu studenţi „înmatriculaţi” în Timişoara

Ţărănistul Orza sugerează fraude cu studenţi „înmatriculaţi” în Timişoara

3
DISTRIBUIȚI

Numărul studenţilor care au flotant pe Timişoara a crescut cu 2000 în ultimele trei luni, a anunţat, astăzi, viceprimarul Adrian Orza, candidat la funcţia de primar din partea PNŢCD. „Vorbim în cunoştinţă de cauză pentru că baza de date este în ograda noastră. Nu am fi legat lucrurile astea şi nu le-am spune astăzi dacă nu am avea informaţii tot mai multe şi mai substanţiale din zona respectivă.  Se pare că existe persoane care se ocupă  special de lucrul acesta, servanţi politici care le promit studenţilor un trai mai bun, o cameră la cămin, facilităţi la examene”, a susţinut viceprimarul.


Orza s-a declară un bun creştin şi în primă fază „atrag atenţia acestor persoane care se ocupă că sunt ilegale aceste lucruri şi sunt ferm convins că instituţiile Statului vor lua măsuri”. Orza a mai declarat că nu este corect ca studenţii care vin aici să înveţe, şi care în mare parte se întorc acasă după finalizarea studiilor, să fie folosiţi de anumiţi oameni cu interese pentru a decide administraţia Timişoarei.  Întrebat dacă va sesiza organele abilitate, primarul Gheorghe Ciuhandu a devenit brusc indispus şi a precizat că el face o sesizare publică, pe care cei interesaţi de informaţie o pot verifica.

3 COMENTARII

  1. Orza, în campanie cu stângul

    PNŢCD începe campania electorală murdar! Cu doar două zile înainte de startul oficial, candidatul la primăria Timişoara iese la rampă cu acuzaţii minicinoase. Reclamă faptul că a crescut nejustificat numărul votanţilor cu două mii de persoane, şi îi arată cu degetul reprezentanţii universităţilor din oraş. Îl contrazice însă şeful Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei.
    Liderul PNŢCD Timişoara, Adrian Orza a anunţat cu surle şi trâmbiţe că studenţii sunt folosiţi de partidele politice pentru a câştiga alegerile. “Faţă de anii trecuţi, mulţi studenţi au cerut eliberarea unei vize de flotant în Timişoara. Au fost momiţi cu locuri mai bune în cămine, cu examene mai uşoare.” Adrian Orza
    Acuzaţiile lui Orza sunt total lipsite de adevăr. Pe actualul viceprimar al Timişoarei îl contrazic proprii angajaţi. Conform cifrelor de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, anual, cam opt mii de persoane cer viză de flotant. Iar în primele luni ale lui 2012, au fost numai 3.900 de astfel de solicitări. “Cifra nu este alarmantă, din cei aproape 4 mii, mulţi au fost părinţii care au cerut viză de flotant pentru înscrierile la şcoală şi la grădiniţă. Studenţi nu sunt mai mulţi decât în anii trecuţi.” Vasile Tărciatu –şef Birou Acte de Identitate. Cifre asemănătoare s-au înregistrat şi anul trecut. În primele patru luni ale lui 2011, au fost 3 mii de solicitări de vize de flotant, iar în aceeaşi perioadă a anului curent, 3.900.

  2. Multi studenti stau 10 luni pe an in Timisoara, si majoritatea se vor stabili in acest oras dupa finalizarea studiilor contribuind la bugetul local. Nu vi se pare si normal sa aiba drept de vot, mai ales ca pot vota doar cei cu flotant!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.