Titu Bojin: ”PDL se comportă ca și Vrăjitorul din Oz: își ascunde...

Titu Bojin: ”PDL se comportă ca și Vrăjitorul din Oz: își ascunde identitatea și slăbiciunea!”(P)

0
DISTRIBUIȚI

–  Domnule Titu Bojin, primele 10 zile din campania electorală s-au concentrat în jurul lansărilor candidaților USL. Ca şi candidat al Uniunii Social Liberale la Consiliul Judeţean Timiş, ați participat la toate. Care este impresia dumneavoastră?

-E salutar faptul că cetățenii participă, în număr foarte mare, la aceste evenimente politice. Sincer, îmi era teamă că acești 8 ani de guvernare dezastruoasă, arogantă și în detrimentul oamenilor a PDL îi va determina pe români să stea departe de fenomenul politic. Din fericire, USL a redat speranța și încrederea cetățenilor.

– Spre deosebire de contracandidații dumneavoastră, nu aveți o campanie agresivă…

– După cum am mai spus, misiunea mea în această campanie e legată de atragerea cetățenilor, în număr mare, la vot. Nu sunt adeptul artificiilor de campanie, nici a diversiunilor și nici a mesajelor subliminale, menite doar să deruteze populația. Am un program clar de administrare  a județului și o echipă de oameni cu mare experiență alături de mine.  Mă voi axa pe protecția mediului, siguranță și ordine publică, sănătate și educație, fără să ignorăm, evident, infrastructura. Timișoara are nevoie, de urgență, de o centură funcțională, adică de finalizarea lucrărilor.


De asemenea, trebuie găsită rapid soluția legală pentru darea în exploatare a deponeului ecologic de la Ghizela. Avem mult de lucru după ziua alegerilor, noi cei de la USL, mai ales că, din câte înțeleg, cei de la PDL își programează deja concediile.

– La ce vă referiți când vorbiți despre artificii de campanie?

– La ceea ce intuiți, chiar și dumneavoastră. Candidații PDL se ascund prin metode penibile și fug de propria lor identitate politică. Le e rușine de culoarea portocalie, după ce au intoxicat românii, folosind-o în exces. Îmi amintesc că, în 2004, Timișoara era plină de cârpe portocalii, agățate în pomi, pe garduri, pe mașini, peste tot. Acum, vedem mult albastru, galben, verde, numai portocaliu, nu. Sigur că după ce au tăiat pensiile și salariile și au umilit de la profesori și medici, până la persoanele cu dizabilități, le este rușine pedeliștilor acum.

– Ar putea fi o strategie, nu?

– Evident, e o strategie de păcălire, așa cum ne-am obișnuit din partea PDL. Nici măcar sigla, nu și-o mai asumă. E ca și când ești căsătorit și ți-e frică să porți verigheta sau ți-e rușine să te afișezi cu familia. Mă așteptam la mai mult curaj și onestitate din partea “corifeilor” județului, care se cred mari branduri politice. E ca în povestea cu Vrăjitorul din Oz, ce se ascundea după decoruri și ținute fistichii, tocmai pentru a impresiona și disimula.

– Am sesizat și noi aceste aspecte…

–  Cred că e corect și onest să ne asumăm partidele din care facem parte, mai ales atunci când conducem organizațiile județene. Eu am fost și voi fi alaturi de partid, colegi și simpatizanții PSD si USL, întotdeauna. Partidul Social-Democrat a trecut și el prin momente grele. Am fost loviți din interior și exterior, de multe ori, însă ne-am păstrat demnitatea și capul sus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.