Balamucul electoral începe înainte de deschiderea urnelor – buletine de vot lipsă...

Balamucul electoral începe înainte de deschiderea urnelor – buletine de vot lipsă și ștampile de control luate acasă

10
DISTRIBUIȚI

Neregulile au început să apară la secțiile de votare din Timiș chiar de astăzi, cu ore bune înainte de deschiderea oficială a urnelor. La Deta, preşedinţii secţiilor de votare nr. 2 şi 3 au plecat acasă cu ştampilele de control, chiar dacă lucrul acesta este interzis de lege. Întâmplător, cei doi preşedinţi ai secţiilor sunt angajaţi ai primăriei conduse de Petru Roman, candidat şi acum pe listele PD-L. Aceştia au plecat acasă cu ştampilele după ce au supus la vot decizia şi au obinut majoritatea în rândul comisiilor de la secţia de votare. „Nu înţeleg cum au plecat cu ştampilele de vot pentru că la instruire li s-a spus că nu este posibil aşa ceva. Se vor lua măsuri şi vom urmări cu atenţie cele două secţii”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Ioan Bogdănel, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Timiş.


Situaţia a fost sesizată şi prin intermediul unui apel la 112, iar preşedintele circumscripţiei Deta a convocat de urgenţă membrii celor două secţii pentru a rezolva problema ştampilelor de control. De asemenea, la trei secţii de votare din Timişoara – 89, 107 şi 212 – preşedinţii secţiilor de votare au plecat cu ştampilele de control acasă.

O altă problemă s-a înregistrat în satul Beregsăul Mic, unde s-a constatat că lipsesc 500 de buletine de vot. Conform proceselor verbale, acestea au fost predate de la Prefectura Timiş, dar nu s-au mai găsit la destinaţie. În schimb s-a constatat că alte secţii au ajuns mai multe buletine de vot. Asta pentru că la momentul predării nu s-au mai numărat „bob cu bob” pentru că dura foarte mult, ci s-au dat pachetele cu buletine aşa cum au venit de la tipografie. Prefectul de Timiş, Eugen Dogariu, a declarat că „secţiile sunt acum sigilate. Dimineaţă la ora 6 se vor număra din nou buletinele de vot existente şi se vor regla aceste situaţii”.

10 COMENTARII

  1. ATENTIE,ATENTIE,cetateni din CS,USL-ul va pregateste BLAT,BLAT,la alegerea pt. CJ.Daca cumva cistiga FRUNZAVERDE,BLAT,BLAT 1000000%.TREZITIVA ODATA. Nu va m-ai lasati furati.

  2. dnule sau dna Ciobanu, și persoanele cu Alzhaimer au drept la vot la fel ca și dvs. Nu pot vota doar cei care sunt deprivați de acest drept sau sunt puși sub interdicție judecătorească.

    O zi frumoasă tuturor

  3. Aceste incidente au fost in tot judetul,buletine de vot aduse de acasa si plimbari cu stampila pe strada,la fel e si in timisoara,usl`u nu se satura…e pacat de noi,ar trebui sa mearga toata lumea la vot si atunci nu ar mai avea cum sa falsifice voturile!

  4. stampila se aplica in asa fel incat sigiliul sa fie jumatate pe hartie, jumatate pe suprafata pe care a fost lipit. deci nu avea sens sa stampileze hartia din sala, ca asa putea fi oricand dezlipita si lipita la loc, cu stampila aplicata doar pe hartie. asta nu mai e sigiliu atunci

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.