Curtea de Apel Timișoara a dat sentința în dosarul de corupție Electrica...

Curtea de Apel Timișoara a dat sentința în dosarul de corupție Electrica 2

0
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara s-a pronunţat, ieri, în dosarul de corupţie Electrica 2 în care sunt judecaţi mai mulţi foşti şefi ai instituţiei, dar şi omul de afaceri Lucian Caraiman, asociatul lui Georgică Cornu,” regele asfaltului din Banat”. Procurorii DNA i-au acuzat pe directorii de la  Electrica Banat că au ” încredinţat în mod nelegal către S.C. Confort S.A. contracte de execuţie a unor lucrări de reparaţii la căminul de nefamilişti al S.C. Electrica SA în valoare de aproximativ 700.000 RON şi au plătit către această societate preţul unor lucrări neefectuate sau supraevaluate“. În schimbul acestora au primit şpagă materiale de construcţii folosite pentru reparaţii la locuinţele lor.

După ce a amânat cu o săptămână pronunţarea, instanţa a admis în parte apelurile înainte de DNA şi de unii dintre inculpaţi la sentinţa Tribunalului Timiş.


În cazul fostului director Livius Milea şi a lui Ioan Şalvari, curtea de apel a decis ca pe lângă condamnările decise de tribunal să le fie aplicată şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a ocupa funcţii de conducere, decizie sau control în cadrul societăţilor comerciale pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale pentru infracţiunea de luare de mită. În cazul lui Gheorghe Erimescu pedeapsa pentru luare de mită în formă continuată a fost redusă de la şase ani, la patru ani cu executare. Sorin Boc a fost condamnat la trei ani de închisoare şi trei ani interzicerea dreptului de a ocupa funcţii de conducere după ispăşirea pedepsei. În cazul Iuliei Crudu, judecătorii au hotărât condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare cu termne de încercare de cinci ani şi interzicerea dreptului de a ocupa funcţii de conducere timp de trei ani. În cazul lui Lucian Caraiman, instanţa a decis reducerea pedepsei de la cinci ani de închisoare şi patru ani interzicerea dreptului de a deţine funcţii la patru ani de puşcărie şi trei ani interzicerea dreptului de a deţine funcţii în societăţi comerciale. Împotriva sentinţei se poate face recurs care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.