Dezastru la Examenele Naționale în Timiș. Vezi câți elevi au picat

Dezastru la Examenele Naționale în Timiș. Vezi câți elevi au picat

3
DISTRIBUIȚI

Aproape jumătate din elevii din Timiş au picat la Examenele Naţionale. Din 4.932 de tineri care au susţinut probele la Limba şi literatura română, limba maternă şi matematică, 2.030 au obţinut note sub 5.  Doar cinci elevi au obţinut media 10, în vreme ce 172 au medii cuprinse între 1 şi 1,99. De departe, matematica a fost materia care le-a dat cele mai multe bătăi de cap tinerilor.


2.898 de elevi din 4.931 care au susţinut proba au luat note sub 5. 80 au fost notaţi cu 10, în vreme ce 551 s-au clasat în intervalul 1-1,99.  Ceva mai bine s-au descurat la Limba şi literatura română, acolo unde din 4.937 de examinaţi, doar 1.149 au luat note sub 5. Totuşi, numărul celor care au luat nota 10 este cu mult mai mic decât la matematică. Doar 23 de elevi au răspuns corect şi complet tuturor cerinţelor. De cealaltă parte, numărul celor care au luat note între 1 şi 1,99 se ridică la 139. Elevii din Timiş s-au descurcat cel mai bine la limba maternă.  Din 223 de examinaţi, doar 34 au picat examenul. 10 din 60 la limba maghiară, 16 din 150 la limba germană şi 7 din 12 la limba sârbă. Singurul elev care a susţinut examenul la limba romani a picat. Ieri, odată cu afişarea rezultatelor, elevii nemulţumiţi au putut depune contestaţii, în intervalul orar 14-18. Notele finale vor fi afişate în data de 2 iunie.

3 COMENTARII

  1. Un jurnalist ar trebui sa fie bine documentat. La testarile nationale NU EXISTA NOTIUNEA DE PICAT, notele sunt de la 1 la 10 si poti merge mai departe indiferent de ce nota ai luat.

    Ar fi interesant sa afli cauzele rezultatelor slabe (manuale vechi de 15 ani, programa prea incarcata, parinti plecati in strainatate etc)

  2. profesorii ingrozitor de slabi si dau si ex ;la jamu mare profesoara de matematica anul trecut la examenul pe care il dau in fiecare an profesorasi astia destepti a luat nota 3 si elevi ei sint tot atat de bine pregatiti, deci nu doar copiii sunt vinovati sau parintii ca pleca saracii sa castige o pita amara prin steinatate ci acesti profesori care nu au nici o treaba cu pedagogia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.