EXCLUSIV Cum plănuia pedelistul Chişărău să transforme o rezervaţie naturală în exploatare...

EXCLUSIV Cum plănuia pedelistul Chişărău să transforme o rezervaţie naturală în exploatare minieră

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul judeţean PD-L Iosif Chişărău nu a ezitat să discute despre transformarea rezervaţiei naturale de pe Clisura Dunării în exploatare minieră în timpul discuţiilor purtate cu reprezentanţii ruşilor de la Mineco atunci când se negocia şpaga de 50.000 euro care urma să ajungă la vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban. Anchetatorii au interceptat o discuţie între Chişărău şi Adrian Rus, reprezentantul celor care vroiau să preia controlul asupra Moldomin, despre extinderea exploatării miniere.

Chişărău Iacob: Să nu se bage în rezervaţie, că n-are ce să caute acolo. Îi spuneţi „Bă, căutaţi alte aia…” rezervaţie…douăzeci de ani poate până o schimbăm, s-ar putea ca în timp să o schimbăm şi acolo dacă e zăcământ.. să zicem în zona aia…da, rezervaţia are o mie două sute de hectare.


Dacă două sute de hectare dispar nu se-ntâmplă să schimbe planurile la natural. Da asta e o problemă de lungi… de durată de ani de zile de tot, păi nu vezi cât durează Roşia Montană.

Rus Adrian Dan: Da, da, da, asta e…

C.I.: Da nu asta e. Ei să găsească în zonă unde a spus primăria că le dă fără probleme, şi dacă e ocolul silvic şi dacă-l obţinem…

R.A.D.: Da mă, deci, asta, pe asta va fi discuţia mâine.

…….

C.I.: S-ar putea ca după 25 de ani să desco… să vedem că mai avem încă şi se mai poate , vom căuta alte soluţii, atunci putem să discutăm de Valea Mare, putem să discutăm de asta. Între timp, dacă ajungem la concluzia să mai forăm şi mai găsim şi mai facem rost cât au cercetat ei. Trebuie să facem demersurile, noi nu vom mai fi, nu vom trăi atâta, dar alţii să facă demersurile, s-or schimba şi legile, s-o schimba şi opătica, nici nu ştii ce se-ntâmplă-n lumea asta.

R.A.D.:  Da, aşa este!

C.I.: În cinci ani e schimbat tot, lumea poate să ajungă în situaţia în care n-o mai interesează decât să traiască, nu mai ţine cont că-i…aia. Noi tot am făcut asta, până la urmă… Acum a trebuit, a fost o pantă d-aia ca să protejăm, să protejăm, când ne vom mânca unii pe alţii de foame nu mai ne…

R.A.D.: Aşa este, aşa este!

C.I.: Nu ne mai interesează să protejăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.