Explicaţia liderului UDMR Timiş pentru eşecul de la alegerile locale

Explicaţia liderului UDMR Timiş pentru eşecul de la alegerile locale

2
DISTRIBUIȚI

4.77 % pentru Primăria Timişoara şi  4.41% pentru Consiliul Judeţean Timiş, acestea sunt procentele adunate de UDMR la votul de duminică.  Deşi maghiarii au pierdut  primăriile de la Uivar, Jimbolia şi Dumbrăviţa, Francisc Halasz, preşedintele UDMR Timiş,  se arată mulţumit de rezultate şi, spre deosebire de restul înfrânţilor, nu pune situaţia pe seama votului politic, ci pe scăderea populaţiei maghiare la nivel de judeţ cu o treime şi pe creşterea numărului de etnici români care ies la vot.

„Din vechile primării am păstrat Dumbrava, Otelec  şi am revenit la primăria din Tormac.  În ceea ce priveşte funcţiile de viceprimari, vom face negocieri, iar săptămâna viitoare probabil că vom avea date”, a explicat Halasz.  Cât despre învingătorii de dumincă, Halasz comentează : „există o majoritate a USL care îi face domni la nivelul consiliului judeţean şi la cel local, şi nu mai au nevoie de nimeni.


Vom vedea ce va fi.” Halasz spune că momentan nu ştie dacă va pleca de la conducerea partidului, însă crede că o eventuală demisie nu ar rezolva problema formaţiunii.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

2 COMENTARII

  1. Macar sunt domni…. O intrebare, totusi: cum a scazut numarul etnicilor maghiari cu o treime la nivelul judetului – prin emigrarea in Ungaria?

  2. Primarul din Jimbolia nu a pierdut dim cauza imputinari ungurilor ci din cauza ca si-a abandonat familia pentru o rapandula.Pacat ca totusi a facut ceva in Jimbolia dar lumea la taxat pentru curvaraie,om batrin sa-si lase familia pentru o rapandula.A avut o familie minunata,ii cunosc pt.ca am lucrat in primarie.In cele 2 mandate nu a cistigat pt. ca lau votat unguri ca nu sunt in Jimbolia atitia ca sa-i fi asigurat locul de primar ,l-am votat noi romani si putini sasi ce au mai ramas in oras. Daca noi Romani am fi sovini ca marea parte di unguri nu ar fi ajuns primar niciodata,asa ca unguri >MUCLES<..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.