Homosexualii şi lesbienele, la marş cu ambasadorul SUA pe lângă Casa Poporului

Homosexualii şi lesbienele, la marş cu ambasadorul SUA pe lângă Casa Poporului

3
DISTRIBUIȚI

„Pe mine să nu mă filmaţi că eu sunt curvă de Olanda. Am venit în România să văd cum e, că am auzit că în anii trecuţi a fost cu bătaie”, explică unei echipe de televiziune, din proprie iniţiativă, un ins ciocolatiu subţirel, cu papuci de plajă portocalii, venit la Gay Parade. Nebăgat în seamă, continuă să-şi unduie fizicul pe bulevardul Unirii din Bucureşti prin dreptul „ţestoşilor” de la Jandarmerie. Care au împânzit toată zona. Puţini la vedere. Cei mai mulţi după blocuri pregătiţi cu scuturi, câini şi gaze să intervină. Împotriva contra-manifestanţilor.


Alerta a fost cu atât mai mare cu cât printre participanţi s-a aflat chiar ambasadorul SUA la Bucureşti. Păzit extrem de atent de gărzile de corp, Mark Gitenstein, a defilat lângă un banner al ambasadei care avea ca mesaj ” Opriţi violenţa. Drepturile LGBT sunt drepturile omului”. De altfel, marşul a fost susţinut de alte 17 ambasade de la Bucureşti.

Cei peste 200 de participanţi, unii ascunşi în spatele măştilor sau perucilor colorate, au mărşăluit până-n faţa Palatului Parlamentului, fiind stârniţi din când în când de unul dintre organizatori care se suprapunea muzicii ce curgea din boxe cu câte un „să fie gălăgieeeeeeee”. Nu au lipsit mesajele, pe pancarte stând scris  „agenda homosexuală: să petrec timp cu familia mea; să fiu tratată egal; să cumpăr lapte” sau „dacă nu vă plac persoanele gay, daţi vina pe heterosexuali că ei tot fac copii gay”. Singura oprire a fost în faţa Casei Poporului, unde s-au şinut şi discursuri. Un europarlamentar englez i-a felicitat pe participanţi. Nu înainte de a anunţa că a venit cu soţul. Loredana a interpretat noul imn al comunităţii LGBT din România. Asta după ce a  declarat că ” mă aflu aici pentru ca prin vocea mea, alături de vocile voastre, să putem aduce o schimbare. Sunt aici pentru toţi care sunt altfel. Zilele urii şi ignoranţei sunt numărate. Să facem efortul pentru dragoste cu dragoste”. Marşul s-a încheiat la Parcul Izvor, unde jandarmii călare au ţinut la distanţă toţi curioşii care priveau la parada gay. Participanţilor li s-a recomandat să ia taxiuri pentru a pleca în siguranţă. Unul dintre demonstranţi le-a reclamat jandarmilor că „taximetristul ăla mi-a zis că-s bulangiu şi că are comandă”, după care a plecat pe jos spre casă.

3 COMENTARII

  1. rahati pederasti ! tare bine am ajuns ! mergeti naibii la Amsterdam ca acolo e de voi !Pacat ca Hitler nu a trait mai mult ,scapam de lighioane jalnice ca si voi poponarilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.