Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara are un nou şef

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara are un nou şef

16
DISTRIBUIȚI

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat, astăzi, o serie de noi împuterniciri la comanda inspectoratelor teritoriale.


Chestorul Ioan Handra, cel care a condus până acum inspectoratul Timişoara, a solicitat eliberarea din funcţie. Handra a ocupat această funcţie cu sprijinul filialei PD-L Arad, iar retragerea sa din funcţie intervine după schimbarea guvernului. În locul său, conducerea IGPF a împuternicit, de astăzi, la comanda Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara pe comisarul şef Ion Mirescu, cel care de ani buni a condus Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

16 COMENTARII

 1. Verificati schimbarea politica la P.F.Aeroport Timisoara,Popa versus Stoica!!!Faceti dreptate d-le comisar sef Ion Mirescu!!!

  Şef la Poliţia de Frontieră, peste aeroport, soţie şi cumnată
  Acasă » Actualitate

  Un ofiţer de la Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş a fost detaşat marţi, la comanda punctului de frontieră de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara, unde va fi şef şi peste soţie şi cumnată, ambele cu grad de agent, contrar prevederilor regulamentelor interne.

  Comisarul-şef Marius Dinu a fost detaşat la comanda punctului de frontieră de pe Aeroportul Timişoara, până la scoaterea la concurs a acestuia, conform procedurilor. Ciprian Gaic, purtătorul de cuvânt al IJPF Timiş, a confirmat plecarea ofiţerului către structura aeroportuară.

  Numirea comisarului-şef Dinu, chiar şi în condiţii temporare, stârneşte controverse datorită faptului că aeroportul timişorean va fi evaluat Schengen, în data de 16 noiembrie, de o comisie de experţi internaţionali, iar noul şef nu a mai lucrat niciodată într-un punct de frontieră şi este total lipsit de experienţă. El va trebui totuşi să stăpânească şi situaţii de genul celor susţinute de surse din interiorul aeroportului, care vorbesc despre faptul că prin filtrul poliţiei de frontieră ar fi trecut, spre ţări din UE, minori cu acte contrafăcute, destinaţi pieţei cerşetorilor.

  Odată cu evaluarea experţilor va intra în exploatare şi terminalul non-Schengen care va prelua fluxul de pasageri care vin din afara acestui spaţiu.

  Fostul şef al punctului de frontieră, comisarul Popa Călin, a fost nevoit să părăsească postul de la aeroport, din cauza unor reclamaţii venite de la unii subalterni şi a relaţiei profesionale încordate cu Cornel Sâmărtinean, comandantul Aeroportului Internaţional „Traia Vuia” Timişoara.JIJI 16:04:54, 09 Nov 2010 2
  Ala de dinainte era in aceeasi situatie stimabililor, doar ca se afla in clinciuri cu jegosul ala de Stoica Cornel care cred ca vaneaza locul prin orice metoda. Dinu stie carte ,nu a lucrat in ptf ca nu a vrut dar carte stie.
  Ala de dinainte fiind-comisarul Popa Calin!!!

 2. MIZA DUTY-FREE
  Deşi administraţia aeroportului are un rol minor în operaţiunile cu cetăţeni din zonele respective, aceasta a dictat peste Poliţia de Frontieră, care are principala responsabilitate. În proiectul iniţial erau spaţii compartimentate conform normelor Schengen, iar 80% dintre spaţii reveneau Poliţiei de Frontieră. Subcomisarul Călin Popa de la Poliţia de Frontieră s-a ocupat de proiectul terminalului non-Schengen încă de la început şi a primit calificativ mai mare chiar decât colegii de la Otopeni de la cei 12 comisari europeni care au evaluat lucrările şi planurile operative anul trecut. Acesta a fost însă obligat să demisioneze acum trei săptămâni, după ce directorul aeroportului, prin intermediul şefilor de partid, a făcut presiuni pentru schimbarea subcomisarului, pe motiv că era nerespectuos.

  În realitate, conflictul a plecat de la împărţirea spaţiilor din noul terminal. Sămărtinean voia să îşi facă aici un birou dar, cel mai important, ignorând condiţiile comisiei Schengen, să scoată Poliţia de frontieră din anumite spaţii, pentru a lăsa loc unor magazine… duty-free!
  Dacă delegaţia de comisari europeni îşi va da acordul pentru funcţionarea aerogării pentru preluarea pasagerilor din spaţiul non-Schengen, rămâne de văzut. Asta pentru că directorul general are de dat nişte explicaţii cum, sub umbrela grabei de a fi acreditaţi pentru Schengen, proiectul s-a umflat cu 1,5 milioane de euro, benzile sunt cele vechi, iar birourile poliţiei de frontieră vor ajunge magazine duty-free.La puscarie cu Samartinean Cornel- Mircea,mare hot,a ajuns sa schimbe si politistii din functii,urat momentul!!!

 3. handra=pdl,
  X=usl
  faceti voi calculele.cum puteti fi asha idioti sa credeti ca usl-u nu va schimba tot.
  asha au facut shi portocaliiiiiiiii
  pdlistii au schimbat tot pina la sef de birou ,in special la IPJ Timis
  mare lucru.daca au acceptat sa-i puna in functie Igash sau cine stie ce pdl-ist atunci sa aiba demnitatea sa plece sa vina colegu lui la comanda.ce vrajeli is astea cu profesionismu.ca sef tre sa fi bun manager ,meseria revenind subalternilor,ca doar nu sefii prin hoti.

 4. la Jimbolia comisarul sef Lascu sef sector, este sef peste sotia sa ag.sef pr. loredana, peste cumnatul sau AG.SEF.PR Vilcu si cumnata sa ag.pr ciurea. Doamna comandant lucreaza numai in vama i a fost mutata in trafic pentru a face ceva banuti cu sprijinul politic al viceprimarului Grindeanu care tine pe verisoara doamnei comandant.Domnule BOTA, domnul Lascu se lauda ca de aceea nu scrieti nimic despre JIMBOLIA,ca sunteti prieten cu domnul Grindeanu.Va mai aduceti aminte cazul KUIC SLOBODANCA, cine era sef de tura, domnul Lascu, ati scris ceva, nu, dupa care a fost promovat sef sector

 5. domnule BOTA, de ce ati sters comentariul de ieri cu CMS.SEF.LASCU de la JIMBOLIA, care este in aceeas situatia ca lui Dinu Marius. Da acum realizez cit de impartial sunteti in munca pe care o prestati

 6. buna ziua…sunt sotia unui politist…as vrea sa imi raspunda cineva indreptatit care ar trebui sa fie conduita unui politist in afara orelor de program ,in familie…daca cineva din conducerea politiei are competenta in rezolvarea violentelor familiare ..a atacului vatamator impotriva membrilor familiei atata fizic cat si emotional..va multumesc

 7. Hai fratilor ne lasati cu Handra asta al VOSTRU! A reusit performanta de a umple piata de tigari din contrabanda cu „oamenii lui” pusi in functii cheie. Da, pe restul nu i-a frecat pentru ca nu-l interesa!
  Hai nea Mirescule poate poate reusite, de fapt sunt sigur ca o sa reusiti sa schimbati odata imaginea cloacai aleia de la Moravita.
  Daca procedati ca la MH sunt convins ca multi, da multi , se vor pensiona sau vor da bir cu fugitii prin alte locuri caldute unde sa faca ce stiu de o viata, adica s-o bata in cap la colturi.
  Succes.

 8. de ce nu sunt evaluati corespunzator psihologic politistii? pe ce criterii s-au facut eliminarile din politie…sunt multi dezechilibrati,cu personalitatea multipla,chiar nu aveti specialisti sa sa fie depistati….de aceea nu functioneaza nimic in tara asta…ca acoperiti din lipsa de profesionalism oameni nebuni care lucreaza in sistem

 9. sper ca macar acum in ceasul al 12-lea,functiile de conducere din politia de frontiera sa fie ocupate prin concurs corect,evaluate de psihologi si comisii neutre si echidistante,pt.a accesa la ele oameni bine pregatiti profesional,cu capacitati intelectuale de necontestat,buni manageri!!! sa se termine odata cu numitul in functii de conducere pe criterii politice,cumetrii,fratii de pahar,noua ne-a fost de ajuns sa suportam toti agramatii,cleptomanii si incultii pusi pe astfel de criterii,cum poti sa respecti un astfel de sef cand vezi ca el nu leaga doua fraze cu inteles???!!! Au fost deja prea multi!!!

 10. E un nemernic si o fosta sluga a lui FANE ,,CELULARU,,cu care bineeeeee s-a mai inteles. De ani de zile se tot schimba excrocii cu lingaii si viceversa.

 11. Domnule Contra, am inteles ca de fapt sunteti colonel (r) HAIDUCU OLIMPIAN, fost adjunct la Jimbolia, frustrat si vesnic nedreptatit. Nu uitam faptele tale de vitejie, ai calcat pe cadavre toata viata!!!Noi iti dorim pensie usoara, adica mica si o viata asa cum meriti.Semneaza un grup de 7 agenti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.