Noi spaţii pentru serviciul de Protecţia Copilului

Noi spaţii pentru serviciul de Protecţia Copilului

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timişoara a anunţat, astăzi, debutul proiectului de reamenajare a clădirii în care îşi are sediul Serviciul pentru Protecţia Copilului şi a Familiei Timişoara, situată pe strada Platanilor.  Investiţia se ridică la peste 1,5 milioane lei din care 986.304 lei sunt  fonduri nerambursabile. „Lucrările includ construcţia unei mansarde, a două scări de acces secundare, o rampă pentru persoanele cu dizabilităţi, două săli de clasă noi, două băi, un birou de asistenţă socială şi unul de consiliere, precum şi dotarea cu calculatore noi.  Momentan, 29 de copii şi 14 părinţi beneficiază de serviciile centrului.


În vreme ce micuţii care fie provin din familii cu probleme, monoparentale sau au părinţi plecaţi în străinătate primesc o masă caldă pe zi şi sunt ajutaţi la teme,  părinţii cu probleme financiare sau cei singuri beneficiază şi de consiliere psihologică şi de sprijin în căutarea unui loc de muncă”, a explicat  Mihaela Buzilă, şeful Serviciul pentru Protecţia Copilului şi a Familiei Timişoara. După finalizarea lucrărilor, circa 40 de copii vor putea beneficia de ajutor din partea serviciului.

Viceprimarul Adrian Orza, candidat la primărie şi prezent la eveniment, a  ţinut să clarifice că prezentarea proiectului în cadrul unei conferinţe de presă se leagă de directivele europene şi nu are nici în clin nici în mânecă cu campania, aşa cum „sunt unii stresaţi”.  Ba mai mult, lucrările au început în data 11 mai a acestui an, a completat vicele. Însă, este vorba doar despre procedurile legate de licitaţie. „Lucrările efective de construcţie şi reamenajare a spaţiului vor începe abia peste patru luni”, a clarificat Cristian Gherghe, managerul de proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.