Ce au declarat politicienii din Timiş după ce au votat

Ce au declarat politicienii din Timiş după ce au votat

3
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro va prezenta, astăzi, declaraţiile principalilor politicieni şi candidaţi din Timiş la ieşirea acestora de la urne. De asemenea, nu vor lipsi informaţiile despre atmosfera din secţiile de votare unde aceştia vor merge să-şi susţină favoriţii.

Candidatul UNPR la Primăria Timişoara, Ioan Răducanu, a venit, la ora 8, să voteze la una dintre secţiile de la Şcoala Generală nr.16. De unul singur, Răducanu a ştampilat buletinele de vot, recunoscând ulterior că „am votat pentru o administraţie publică performantă, care să nu mai fie controlată de grupurile de interese. La consiliul judeţean am votat astfel încât Timişul să fie cu adevărat pe primul loc, nu ca acum scris doar pe nişte afişe”. Liderul UNPR Timiş a plecat pe jos spre casă, relaxat, aşteptând rezultatele votului.

Cu o întârziere de douăzeci de minute faţă de ora anunţată. Aşa s-a prezentat în acestă dimineaţă la vot deputatul PNL Horia Cristian.  Operaţiunea „să alegem pentru binele oraşului” a durat circa două minute, după care a fost vremea declaraţiilor. „Dacă nu votezi azi, nu exişti”, a decretat Cristian. A explicat apoi că votul este nu doar un drept, ci şi o obligaţie a democraţiei participative. Faţă în faţă cu ipoteza pierderii alegerilor de către Nicolae Robu, candidatul USL la Primăria Timişoara, Cristian a dat un răspuns de zile mari „nu există să pierzi alegerile!” A tradus prin ideea că este vorba de ceea ce îşi doresc cetăţenii şi că, daca USL nu îşi adjudecă primăria, înseamnă că aşa au dorit alegătorii.

Pedelistul Gheorghe Nodiţi a venit la vot împreună cu soţia sa, îmbracată cu un costum cu tentă portocalie. Apariţia candidatului în secţia de votare a bulversat puţin comisia pentru că fix atunci au mai venit încă vreo cinci alegători. După ce a băgat buletinele în urnă, sub atenta supraveghere a unui membru al comisiei, Nodiţi a susţinut că „sunt foarte hotărât. Sper la o victorie. A fost o campanie atipică şi orice se poate întâmpla. Este o experienţă care mi-a întregit cultura despre ce înseamnă  o campanie politică. Indiferent de opţiune, îi îndemn pe timişoreni să iasă la vot. Nu este normal ca un sfert dintre alegători să decidă soarta oraşului”. În timp ce candidatul dădea declaraţii, soţia a „picat” pe eşantionul unui institut de sondare şi a recunoscut că a votat cu PD-L.

Primul sosit la secţia din zona Soarelui, unde a votat Nicolae Robu, candidatul USL la Primăria Timişoara, a fost Titu Bojin, candidatul de la consiliul judeţean. A venit pentru a-l susţine pe colegul de echipă, care a apărut după câteva minute împreună cu soţia şi copiii. „Procesul verbal e gata să fie semnat. Sunteţi primar”, l-a anunţat Bojin. Zâmbitor, Robu a urcat scările şcolii generale 30 şi s-a salutat cu toţi alegătorii întâlniţi pe drum.


„Am votat pentru mai bine. În Timişoara e nevoie de o schimbare, este nevoie de proiecte noi şi este vremea înfăptuirilor. Este timpul proiectelor mari pentru Timişoara. Sunt încrezator că va fi bine”.

Adrian Orza, candidatul Uniunii pentru Timiş la Primăria Timişoara, nu a stat prea mult în cabina de vot. După ce a pozat cameramanilor, la rugăminţile acestora, Orza a declarat sentenţios „Nu pierd.  Am votat pentru timişoreni, pentru dezvoltarea decentă, cursivă a oraşului”.

Şeful Consiliului Judeţean Timiş, pedelistul  Constantin Ostaficiuc, care candidează pentru un nou mandat, şi-a luat în serios rolul de cetăţean responsabil şi s-a prezentat la vot la ora 9.45, alături de soţia sa. A aşteptat vreme de 15 minute la coadă spre încântarea doamnelor de la secţia Liceului Agricol, care îl sorbeau din priviri.  Odată ieşit din cabina de vot, a declarat că“ am votat pentru binele judeţului, pentru a duce mai departe marile proiecte pe care le-a început”.  Pus faţă în faţă cu ipoteza pierderii alegerilor, „Brandul” a ignorat de două ori  întrebarea, pentru ca la a treia solicitare să răspundă  : „nu se pune problema! „.

Gheorghe Ciuhandu a venit să voteze alături de familie mai relaxat ca la alte alegeri. A fost aşteptat de Adrian Orza care a stat lipit de el ca timbrul de scrisoare, inclusiv în secţia de vot. „De abia aştept să-mi recapăt statutul de persoană privată”, s-a confesat acesta jurnaliştilor. Aflat în cabina de vot, cel care a condus Timişoara în ultimii 16 ani s-a ţinut de poante. „Iese, iese”, transmitea de zor regiei un cameraman aflat în direct. „Nu ies. domle, că n-am terminat aici. Nu mă găseam pe buletinul de vot. La consilieri, nu la primar, că-mi ştiu măsura”, a răspuns de după perdeluţă Ciuhandu, în hohotele audienţei. La final, încă primarul Timişoarei a spus că a votat „pentru oameni sănătoşi, capabili să-mi continue proiectele începute acum 16 ani”.

Însoţit de familie şi de întreg staff-ul de campanie, aşa s-a prezentat la vot candidatul Uniunii pentru Timiş la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Marius Cârceie, exact la ora anunţată, adică 11.15. Cât despre alegerea făcută, a declarat că a optat „ pentru contru dezvoltarea judeţului, şi pentru o mai mare autonomie”. Întrebat ce planuri are dacă va pierde alegerile, acesta a declarat „voi continua”.

Deşi anunţase presa că va vota la ora 11, deputatul PD-L , Alin Popoviciu, s-a lăsat aşteptat mai bine de jumătate de ceas. Contactat telefonic a declarat că „am venit de la zece şi jumătate pentru că a apărut o problemă în colegiul meu”. Popoviciu a dat asigurări că partidul din care face parte nu va pierde alegerile.

Candidatul USL La Consiliul Judeţean Timiş, Titu Bojin, s-a dus la biserică alături de consătenii săi din Remetea Mare, după care, împreună cu familia, a trecut pe la secţia de votare, aflată-n apropiere.  A stat la coadă ca să voteze şi, până să primească ştampila şi buletinul de vot, a luat pulsul de la membrii comisiei. Cu vocea gâtuită de emoţie, Bojin a declarat că „am votat pentru schimbarea de la consiliul judeţean. Sunt convins că diseara vom avea preşedinte pe cel care-l vedeţi în faţa dumneavoastră. Le promit timişenilor că vor avea o altfel de guvernare”.

3 COMENTARII

  1. La PP-DD, sunt in conducere numai licentiati ai unor universitati importante.
    Este un pacat ca noi am acceptat oameni necajiti IN PP-DD ?
    VA ESTE RUSINE CU ROMANII CURATI?
    VA ATRAG BANII PATATI CU SANGELE EROILOR NOSTRII DIN 1989?
    Bojin-buldozerist-comunist, Robu-politruc ordinar care este manat in lupta pentru apararea drepturilor Timisorenilor?
    Chiar v-au spalat creierii comunistii ordinari?
    Rusine Timisoreni, nu-i meritati pe minunatii tineri care s-au sacrificat pentru libertatea noastra.
    TREZITIVA, PANA NU ESTE ……DAR ATI PIERDUT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.