Posibile schimbări ale infracţiunilor pentru inculpaţi din lotul Moraviţa 1

Posibile schimbări ale infracţiunilor pentru inculpaţi din lotul Moraviţa 1

4
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, pe fond cazul celor șase inculpați din lotul Moravița 1 care la termenul anterior şi-au recunoscut faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriul DNA pentru a beneficia de reducerea pedepselor cu o treime –  Mitroi Lucian, Mitroi Răzvan, Petkovic Sinisa, Gheorghe Verdeţ, Adrian Uiuiu şi Marius Marta.


Instanţa a pus în discuţie schimbarea încadrării juridice din  infracţiunea de grup infracţional organizat în asociere de infracţiuni şi din contrabandă, în cazul lui Verdeţ şi Uiuiu, în complicitate la contrabandă. Avocaţii inculpaţilor au fost de acord cu această modificare şi au solicitat ca ai lor clienţi să primească pedepse cât mai mici şi cu suspendare. Procurorul DNA s-a opus acestei schimbări de încadrare susţinând că „în vămi, angajaţii de la Vamă şi Poliţia de Frontieră, indiferent de cum se schimbau turele, veneau la lucru cu un singur scop – să strângă aceşti bani din facilitarea contrabandei”. Instanţa a anunţat că pronunţarea sentinţei în cazul celor şase va avea loc luni.

4 COMENTARII

  1. Si cu ce draq ii ajuta „asocierea”, unde pedeapsa e de la 3-15 ani neputand sa depaseasca pedeapsa prevazuta de lege pt infractiunea ce intra in scopul asocierii, adica luarea de mita unde pedeapsa e tot de la 3-15 ani. In ceea ce priveste „complicitatea”, „””COMPLICELE SE SANCTIONEAZA CU ACEEASI PEDEAPSA CA SI AUTORUL”””!!!!Nu vad ce sanse de bine le da instanta? Avocatii care sunt se acord cu aceste modificari vor sa scape mai usor de dosar si de drumurile Timisoarei.
    E treaba lor! Dar la Verdet si la Sinisa nu ma asteptam. Oricum, le doresc succesuri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.