Programul Parcului Copiilor se prelungeşte. Cum comentează Ciupa dispoziţiile

Programul Parcului Copiilor se prelungeşte. Cum comentează Ciupa dispoziţiile

1
DISTRIBUIȚI

Ca urmare a a solicitărilor venite din partea cetăţenilor, viceprimarul liberal Dan Diaconu, a dispus prelungirea programului de funcţionare al Parcului Copiilor. Astfel, micuţii se vor putea juca în voie, în intervalul orar 9 -22. Vicele a precizat că doreşte şi găsirea unei soluţii pentru ca lucrările de întreţinere să fie făcute mai repede, pentru ca parcul să nu mai fie închis în fiecare zi de luni. Programul redus de funcţionare nu a fost sigurul lucru de care timişorenii s-au plâns. Conform presei locale, mai mulţi copii au ajuns la spital, după ce s-au accidentat jucându-se în parc. Pe marginea acestui subiect, Diaconu a comentat pentru PRESSALERT.ro că „ne-am autosesizat după ce am citit informaţiile apărute în presă.  Cei mai mulţi copii s-au accidentat în timp ce se jucau pe hamace şi tobogane.


I-am cerut şefului Direcţiei de Mediu, Vasile  Ciupa, să rezolve problema, în cel mult o săptămână”.  Totodată, Diaconu spune că în parc vor fi montate şi indicatoare cu vârsta aferentă pentru fiecare zonă de joacă, astfel încât micuţii să nu se mai accidenteze.Vasile  Ciupa a declarat că „anumite lucrări dorite de părinţi nu se pot efectua,  pentru că toboganele au fost proiectate corect şi sunt autorizate, iar dacă le modificăm strucutura riscăm diverse accidente”. Şeful Direcţiei de Mediu a explicat că astăzi se vor efectua controale în parc, şi că în urma discuţiilor cu cei care au efectuat lucrările, de săptămâna viitoare se va trece la treabă. „Cel mai probabil vom face un gard de lemn în jurul scării dnae acces la tobogan, pentru a preveni posibilele accidente”.  Cât despre indicatoarele de vârstă,  Ciupa crede că „ singur că putem sufla şi în iaurt, dar nu cred că este absolut necesar. Dacă ni se va cere, le vom instala”.

De asemenea, prefectul Eugen Dogariu a solicitat Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș să efectueze, de urgență, un control în Parcul Copiilor şi să prezinte rezultatele luni.

1 COMENTARIU

  1. Este normal sa fie indicatoare cu limita de varsta pentru topogane si toate jucariile din parc,devreme ce li se cere acest lucru celor care detin locuri de joaca de interior,nu vad de ce ar fi primaria exclusa.Totodata este obligatoriu sa existe si indicatoare cu:denumirea fiecarui complex de jocuri (topogane,etc) si modul corect in care acestea trebuies folosite; astfel nu mai exista nici o scuza nici pentru parintii ai caror copii ajung la spital din cauza accidentelor; atata timp cat le folosesc corect nu exista nici un pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.