Un singur elev din Timiș dă examen la limba romani. Vezi ce...

Un singur elev din Timiș dă examen la limba romani. Vezi ce notă iei dacă-ți sună mobilul la examen

2
DISTRIBUIȚI

Situaţie inedită în judeţul Timiş. Un singur elev de clasa a VIII-a , care învaţă la Şcoala numărul 12 Măguri din Lugoj,  va susţine astăzi proba la limba romani,  în cadrul testării la limba maternă aferentă Examenelor Naţionale.   „Conform evidenţelor noastre, la începutul anului erau 16 copii care trebuiau să susţină examenul în limba romani. Ceilalţi fie au rămas corijenţi,  fie au avut opţiunea de a nu mai continua”, a explicat Mariea Ştefan, inspector adjunct pe Timiş.

Conform cifrelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, la începutul anului,  255 de copii urmau să susţină evaluarea în limba maternă.


72 dintre aceştia  în limba maghiară, 154 în limba germană şi 13 în sârbă. Doar 4937 din 5022 de elevi s-au prezentat la testare, ieri,  pentru proba scrisă la Limba şi literatura română restul de 85 ratând şansa de a susţine examenul care, spre deosebire de BAC se susţine într-o singură sesiune.

Un singur incindent a fost înregistat ieri, când o elevă a fost eliminată din sală, după ce i-a sunat telefonul mobil. Acesta a fost notată cu nota 1. Mâine elevii din Timiş vor fi testaţi la matematică, după care va începe corectarea lucrărilor. Cât despre situaţia generată de itemul cu propoziţia subordonată , care conform baremului de corectare era subiectivă, însă despre care mulţi lingvişti spun că poate fi şi predicativă lucrurile sunt încă  neclare. Ştefan a dat asigurări că în cazul în care de la ministerul Educaţiei vor fi acceptate ambele variante, profesorii corectori vor reveni asupra lucrărilor fără probleme.

2 COMENTARII

  1. Pai copiiiii tziganilor din Timisoara invata in Germania.
    P.S. Am scris „copiiiii” ca sa-si aleaga fiecare cati de „i” trebuie ca sa fie scris corect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.