Cum discriminează RATT călătorii cu tramvaiul faţa de ceilalţi clienţi

Cum discriminează RATT călătorii cu tramvaiul faţa de ceilalţi clienţi

3
DISTRIBUIȚI

Începând de astăzi,  în 55 din cele 85 de autobuze ale RATT nu vor mai exista probleme legate de proasta funcţionare a instalaţiei de climatizare. Asta pentru că regia a introdus  o comandă de acţionare a climei de la distanţă. În acest fel, atât pornirea şi oprirea climei în autobuzele scurte, cât şi suprevegherea funcţionării acestor instalaţii se realizează prin Dispeceratul central al R.A.T.T şi nu mai ţine de cheful şoferilor de a oferi sau nu confort călătorilor.

Costul implementării sistemului a fost de numai 600 de lei, sumă care a acoperit achiziţionarea unor diode şi a unor cabluri care să permită controlul de la distanţă, climatizarea fiind introdusă în urmă cu mai mult timp, ca parte a sitemului de ticketing compus GPS-uri, carduri şi aparate, care a costat patru milioane de euro.

Facilitatea este descrisă de RATT ca fiind „ o premieră pentru România în domeniul transportului public, asemeni primului tramvai tras de cai şi a primei linii electrificate de tramvai”.

Din păcate, RATT nu dispune numai de autobuze, ci şi de 60 de tramvaie, care sunt în stare de funcţionare, dar care nu sunt dotate cu instalaţii de climatizare.


Cele mai multe dintre acestea sunt sunt donaţii primite de la nemţi şi au fost fabricate în anii din anii 60 – 70 motiv pentru care modernizarea nu este o investiţie rentabilă. Astfel, spre exemplu, cei care merg cu tramvaiul din centrul oraşului, înspre Ronaţ sunt nevoiţi să facă saună, deşi achită acelaşi preţ pe bilet ca şi cei care călătoresc cu autobuzele cu climă.

3 COMENTARII

  1. Mai mult de atat,abonamentul pe toata ziua costa 10 lei,in Constanta costa doar 5 lei toata ziua,e adevarat acolo sunt doar autobuze si toate sunt fara clima,deci constantenii nu sunt discriminati dar nici nu au clima!!!!

  2. „Comanda de actionare a climei la distanta” exista inca de anul trecut.

    Cat despre discriminare, cred ca habar n-aveti care-i definitia termenului. Cum anume sunt discriminati calatorii? Rasial? Dupa sex? Pentru ca din cate inteleg eu, toti care urca intr-un tramvai au parte de acelasi tratament.

  3. DISCRIMINARE! DISCRIMINARE! dupA instalarea noului director la Ratt,parca acu’ vreo 2 ani, acesta si fiul lui fiind si studenti la scoala de popi a infiintat o statie chiar in fata ,,scolii lui” , apoi, ca sa pirasc pina la capat, acest director a schimbat TRASEUL TRAMVAIULUI 5, mintind locuitorii din zona ca se modifica temporar ruta deoarece sunt ,, reparatii” la gara de est. Sa-i fie rusine si sa se uite cum urca batrinii cu plasele in mina , in tramvaiul 5 pe str, Iosif Nemoianu, unde nu exista peron,SA SE REVINA LA VECHIUL TRASEU AL TRAMVAIULUI 5, DACA NU E ASA!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.