Câţi bani se dau înapoi pentru CAS-urile oprite ilegal din pensii

Câţi bani se dau înapoi pentru CAS-urile oprite ilegal din pensii

1
DISTRIBUIȚI

68. 830 de pensionari din Timiş au primit deja o parte din banii aferenţi CAS-ului retras în mod ilegal de către fostul guvern din pensiile mai mari de 740 de lei. Prima tranşă a fost acordată în luna iunie şi se ridică la peste 2.600.000 lei, urmând ca în lunile iulie şi august pensionarii să mai primească o parte din banii care li s-au luat ilegal. Banii restituiţi  în iunie, iulie şi august acoperă contribuţiile reţinute în intervalul ianuarie – martie 2011, urmând ca pentru perioada aprilie 2011 – aprilie 2012 modalitatea de restituire să fie decisă de Guvernul României.


„ Eroarea a apărut prin plata CAS din valoarea totală a pensiei şi nu din suma care depăşeşte 740 de lei”, a explicat Viorel Popa, de la Casa de Pensii Timiş.   Chiar dacă şi-au primit înapoi o parte din bani, pensionarii din Timiş sunt nemulţumiţi de faptul că în continuare cei care au pensii de peste 740 de lei trebui să achite CAS.  „Am plătit deja în  40 de ani de muncă şi acum ne iau tot nouă bani”, a comentat un domn prezent la şedinţa comitetului pentru persoane vârstnice care a avut loc astăzi la Prefectura Judeţului Timiş.  La finele lunii august pensionarii din Timiş vor merge la Bucureşti pentru a purta o discuţie cu ministrul Muncii. Pe lângă problema CAS-ului, vârstnicii au mai precizat că doresc  plata grupelor de muncă pentru cei care s-au pensionat după anul 2000, an din care banii aferenţi nu s-au mai achitat.

1 COMENTARIU

  1. NEMULTUMIREA pensionarilor este justificata!!! Contributia pt. sanatate se retine din venituri realizate prin munca , ori pensia este un drept de proprietate. Apoi , inca din 2000, pensionarii intrau cf, Art 6/ LASS/1997, IN GRUPUL CELOR CE BENEFICIAU De asigurare , fara plata contributiei. Acum au fost scosi pensionarii si lista contine tot felul de categorii …”privilegiate”.
    Si din nefericire pt. ei….asa cum au platit in timpul cat au lucrat, contributie pt. pensie, la fel s-a platit si pt. sanatate, fie ca era 2%, 5% sau fond special pt. sanatate. Deci retinerea si peste 740, este ilegala.Speram in hotararea instantelor, deoarece pe rol, se afla si actiuni inaintate in acest sens…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.