Deputatul itinerant Dugulescu, arhangelul luptei împotriva traseismului politic alături de Mihai Răzvan...

Deputatul itinerant Dugulescu, arhangelul luptei împotriva traseismului politic alături de Mihai Răzvan Ungureanu

6
DISTRIBUIȚI

Simpatizanţii lui Mihai Răzvan Ungureanu, care s-au îmbulzit la Casa Adam Muller Guttenbrun, au avut ocazia, timp de o oră, să asculte o pledoarie detaliată despre cinstea şi corectitudinea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, despre pericolul în care se află democraţia în cazul în care acesta va fi demis,  despre faptul că premierul Victor Ponta „ minte precum respirăm noi ” şi că preşedintele interimar Crin Antonescu „urăşte trădarea dar îi iubeşte pe trădători, după cum îi convine”. De departe, însă, Ungureanu s-a arătat cel mai pornit împotriva traseismului politic, despre care a spus că trebuie pedepsit prin lege, pentru că acesta este felul în care USL şi-a făcut majoriate, cumpărând parlamentari care şi-au vândut conştiinţa. În vreme ce Ungureanu tuna şi fulgera, în sală, spectatori cuminţi şi interesaţi, erau nimeni alţii decât fostul PD-L-ist Marius Dugulescu, care momentan este parlamentar independent , autosuspendat din PNL şi membru în grupul parlamentar al PD-L, senatorul Gheorghe David, care şi-a anunţat trecerea spre USL via PSD, dar s-a răzgândit după numai o săptămână şi pedeliştii Gheorghe Nodiţi, Ştefan Drăgulescu şi primarul de Deta, Petru Roman. De altfel, mare parte din auditoriu a fost format din pedelişti. Şi pentu că ideilor noi le stă bine la aer curat,  Ungureanu împreună cu simpatizanţii au pornit la pas prin  oraş, în aşa numita” promenadă civică”. Preţ de o tură şi jumătate de centru al oraşului, fostul premier a fost oprit aproape la fiecare pas pentru a oferi detalii cu privire la noua sa ofertă politică, dar şi pentru a semna autografe pe vederi, hârtii sau mâini. Deputatul Dugulescu a ţinut aproape de MRU şi în timpul promenadei, stând lipit ca marca de scrisoare de fondatorul Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta.

Liniştea plimbării de seară a fost tulburată tocmai peste drum de Catedrala Mitropolitană, unde  Ungureanu asculta cu drag povestea monumentului unde se odihensc o parte din eroii de la Revoluţia din1989.


Din exces de zel, susţinătorii fostului premier au început să scandeze „ Băsescu ”, moment în care unul din revoluţionari a venit să spargă gaşca şi să strice toată buna dispoziţie. „Cu ce drept strigaţi voi MRU şi Băsescu pe sângele eroilor noştri. Cine v-a dat dreptul să vă închinaţi aici?”, a răcnit omul. A fost imediat umflat de Jandarmerie. În vreme ce simpatizanţii lui MRU îi strigau neînceptat numele, încolonaţi mai ceva ca la armată, pe partea cealaltă a străzii, revoluţionarul urla cu lacrimi în ochi „ am ajuns să îşi bată joc acasă la noi. Să crăpaţi cu Băsescu. Toţi, toţi”.  Adevăratul spectacol a debutat atunci când simpatizanţii lui Ungureanu  au ajuns în faţa Operei’. Când şi-au văzut colegul luat pe sus, revoluţionarii s-au grupat rapid în piaţă. Şi au început să scandeze. O mare de slogane, pro şi contra Băsescu, au răsunat spre umirea trecătorilor care nu au mai înţeles nimic.  Pe picior de plecare, Ungureanu a fost urmărit de revoluţionarul Tudorin Burlacu, care i-a cerut „ să vorbiţi cu noi, dacă aţi venit la noi în oraş. Că toţi care au venit la putere au vorbit cu noi”. Ungureanu s-a oprit şi au purtat o discuţie de circa cinci minute, în care au vorbit mult şi degeaba, căci singurul lucru asupra căruia au căzut de acord a fost faptul că ar trebui să se întâlnească pentru a avea o discuţie pe bune.  Odată încheiată scena finală, plimbarea a luat sfârşit, iar Ungureanu s-a retras la un hotel din centrul oraşului, explicând că nu a fost deloc deranjat de reacţia revoluţionarilor,  „care au luptat pentru democraţie şi pentru ca să poată să îşi exprime o părere”.

6 COMENTARII

  1. o sluga PDlista, are frica ca-l mananca puscaria acest MRU! va infunda puscaria pentru privatizarea cuprumin…de ce nu ne vorbeste despre privatizarea cuprumin???

  2. mai bine sluga pedelista decat sluga turnatorului securist. rusine si revolutionarilor vanduti, marea majoritate doar profitori imbuibati ai tranzitiei !

  3. Astia chiar n-au un strop de decenta , manjesc totul , nici mortii nu ni-i lasa in pace. Ungureanule de ce ai luat mita de la ungurii de la OMV in calitate de sef SIE ? Ai uitat cum il preamareai pe ceausescu la plenara cc al utc ? Ai impresia ca un roman cu scaun iti va da vreun vot ? eventual un scuipat…

  4. Un traseist politic cu obraz foarte gros…
    Numa priceput daca este si impotriva UNPR (alcatuit din traseisti politici), daca el condamna si pe cei care dupa precedentele alegeri parlamentare au trecut la PDL si ce parere are despre cel mai bun produs politic al PDL, pe numele sau Elena Gabriela Udrea, care a intrat in politica la PSD, a trecut la PNL si a ajuns la PDL – sefa cabinetului presedintelui Romaniei la inceput…
    Cat despre activitatea lui MRU inainte de Revolutie…. oportunismul a fost o metoda folosita pentru a ajunge cat mai sus …
    Inca o inrtebare: cine il finanteaza: ca doar nu circula cu avionul pe banii sai, nu sta la hotel pe banii sai, nu mananca la restaurant pe banii sai …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.