Directorul RATT, şeful de la resurse umane şi consilierul juridic, la un...

Directorul RATT, şeful de la resurse umane şi consilierul juridic, la un pas să fie trimiși în judecată pentru concedieri ilegale

DISTRIBUIȚI

Poliția Timiș a anunțat, astăzi, că au fost finalizate cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, fals în declaraţii şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor faţă de Goia Ioan, de 48 de ani, directorul Regiei Autonome de Transport Timişoara, Crețu LuciaVasilica, de 36 de ani, consilier juridic şi Stana Cristina, de 44 de ani, şef resurse umane. Goia este acuzat că în 2008, înainte de concursul pentru ocuparea funcţiei,  a dat declaraţie pe proprie răspundere că este compatibil şi îndeplineşte condiţiile cerute pentru participarea la concursul pentru ocuparea funcţiei.


Asta deşi „suspectul deţinea acţiuni la o societate din Timişoara al cărei obiect de activitate principal şi secundar se interfera cu cel al Regiei la care suspectul devenise în mod fraudulos Director General”. După ce a ajuns director al RATT, Goia împreună cu cele două „au concediat abuziv 14 persoane pe diferite motive neîntemeiate. Cei concediaţi i-au acţionat în judecată pe suspecţi, instanţa de judecată obligându-i pe învinuiţi să-i reîncadreze plătindu-le sume de bani ce au totalizat un cuantum de 625.610 lei, sumă cu care a fost prejudiciată instituţia sus-menţionată”. Dosarul a fost înaintat procurorilor cu propunere de trimitere în judecată.

UPDATE „Domnul Goia trebui să răspundă în faţa legii pentru ceea ce a făcut.  De multă vreme mi-am exprimat nemulţumirile faţă de modul în care este gestionată RATT.  În luna septembrie vom lua măsuri radicale, însă în momentul de faţă nu am de gând să îl demit”, a comentat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, pe marginea scandalulului legat de anchetarea directorului regiei.

3 COMENTARII

  1. Scapati-va de gunoiul asta penal , domnule Primar Robu ! Pe langa ca-i dus cu capul acest nemernic se crede pe mosia lui la RATT. Afara cu el , la pushcarie cu hotzu !

  2. D-le Robu, nu va lasati pana nu faceti curatenie printre gunoaiele lasate in urma de tarani(sti)! La RATT trebuie sa vina un om competent, un inginer cu specializare in domeniul retelelor de tranport in comun.

  3. Asta e un exemplu. Inca un exemplu clar este ce au facut Spataru, Cojan si Balan la politia comunitara unde au dat afara 30 de persoane fara concurs in 2010.
    Acum in luna iunie toti au castigat in instanta repunerea in functii plus plata unor despagubiri de sute de mii de euro. Lucru ce poate fi verificat la judecatoria Timis.
    Sunt tare curios daca dl Robu o sa ia masuri impotriva comunistilor astora 3.!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.