„Eficienţa” RATT – 10 controlori pentru toată Timişoara şi 3 oameni...

„Eficienţa” RATT – 10 controlori pentru toată Timişoara şi 3 oameni la biroul de presă

6
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunţat, astăzi, că a comandat un audit la RATT pentru a vedea exact care este situaţia financiară a companiei pentru care a anunţat că va lua măsuri drastice în luna septembrie. De departe, cel mai deranjat s-a arătat de biroul de presă al RATT care ”are patru oameni şi nu ştiu ce au atât de comunicat, dar văd că îşi fac reclamă la mersul cu tramvaiul de parcă pe asta avem noi bani de aruncat”. Biroul de relaţii publice al RATT are trei persoane, conform datelor oficiale.

Încă din campania electorală Robu acuza lipsa de organizare de la RATT,  şi datoriile mari ale a acestei „găuri negre a bugetului oraşului”.  Liberalul nu pare să aibă o problemă cu faptul că faţă de anul trecut când la RATT erau 70 de controlori, în acest an mai sunt doar 10. Numărul s-a redus din cauză că şi echipajele de la Poliţia Locală efectuează controale.  Se pare că acţiunile sunt fără rost, având în vedere că în prima jumătate a acestui an s-au aplicat numai 115 sancţiuni.


Ba mai mult, amenzile se plătesc la trezoreria Primăriei Timişoara şi nu la RATT, pentru ca banii să poată fi folosiţi direct. Circa 50 % din călătorii RATT beneficiază de subvenţii, iar banii sunt rambursaţi de către Primăria Timişoara.  „Nu este suficient să ne acuze pe noi că nu plătim la timp banii de subvenţii. Aici se vede lipsa de interes.  Felul în care arată şinele, problemele legate de graficele de circulaţie”, a susținut Robu. O altă problemă depistată de primar este faptul că RATT ar avea în plan să achiziţioneze tramvaie noi la preţul de trei milioane de euro bucata, „ un lux pe care nici Pariusl nu şi-l permite ”. Deocamdată, Robu nu a anunţat ce măsuri se vor lua din toamnă, dar spune că la RATT schimbarea este imperioasă şi că inculusiv Ionuţ Nasleu, liberalul care a ocupat un post de director adjunct la RATT şi-a dat demisia pentru că a constatat că nu poate face  vreo modificare în sistemul de fucţionare. Revenirea lui Nasleu este exclusă, acesta fiind vicepreşedinte la ANRP, „ om care a avut multe oferte şi care nu stă întru-un post de director adjunct”.

6 COMENTARII

 1. „actiunile sunt fara rost…” oare asa sa fie ?de cand sau „implicat si maidanezii politiei locale banii nu mai vin la buget fiindca luand obiceiul controlorilor (cel putin a unora dintre acestia) in loc de amenda banul merge in buzunarul incapator si nesatul al maidanezului local ,care culmea este platit tot de primaria Tm !politia asta locala ,o stuto-camila aadministatiei Ciuhandu&Co. ar trebui revizuita di refacuta din temelii,incepand cu cei de sus si pana la toate amantele ,rudele,ospatarii sau „simpaticii ” (lingaii) lui Cojan .

 2. Felicitari domnule primar pentru actiunile dumneavoastra! Aveam nevoie de o schimbare pentru oras si speram sa aiba loc cat mai multe schimbari in bine in Timisoara!

 3. Acest Robu, dupa cum ii arata si numele, este si va ramane un sclav al mafiei din primaria Timisoara, aia care au salarii uriase, care au facut licitatii trucate si drumuri si trotuare la preturi uriase.

  Nu va face nimic!!!

 4. Dle Primar, pe langa biroul de relatii publice au mai rasarit si alte posturi cum ar fi 2 bibliotecare, care, cica, raspund de activitatea bibliotecii tehnice.Inainte de domnia goia, aceasta biblioteca era in cadrul serviciului Tehnic, nefiind nevoie de o persoana anume sa se ocupe de aceasta, avand in vedere activitatea foarte restransa.Erau suficienti inginerii din cadrul serviciului.
  Directorul goia a mai infiintat un post si ptr muzeul Miklosi, post ocupat de o persoana protejata, de a carei activitate ati fi surprins, cand ati constata ca e zero.Suna de necrezut dar asa e.
  Ar fi binevenita o evaluare a activitatii propriu zise a acestor persoane protejate.
  dupa cum comenta cineva, e adevarat si faptul ca protectia muncii e condusa de o persoana care n-are pregatirea corespunzatoare, dar e un apropiat al directorului.Inginerul care se ocupa cu prot muncii a fost disponibilizat ptr ca nu-i placeau ochii lui, desi indeolinea cerintele legale dar nici macar nu ocupa post de inginer ci era doar tehnician.Ptr ca dl goia, iti ia diploma de pregatire superioara dupa bunul lui plac.Nu va vine sa credeti, dar cercetati si aceste aspecte de personal si veti fi siderat cum se joaca dir goia cu destinele profesionale ale angajatilor.
  Dar birou amplasat in hotel ati vazut? Daca nu, aveti ocazia la RATT, serviciul monitorizare energie, care nu se stie cati oameni are si ce fac.Si aici ar fi interesant de vazut documentatia eliberata de fiecare membru al serviciuluisi ar fi surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.