EXCLUSIV Cum a sărit chiria clădirii Liceului de Arte Plastice de la...

EXCLUSIV Cum a sărit chiria clădirii Liceului de Arte Plastice de la 2.256 lei la zeci de mii de euro pe lună

2
DISTRIBUIȚI

Mutarea elevilor de la Liceul de Arte Plastice din actuala locaţie aflată în centrul Timişoarei a provocat un scandal de proporţii, profesorii, elevii şi părinţii acestora organizând acţiuni de protest ca să nu se întâmple acest lucru. PRESSALERT.ro a intrat în posesia mai multor documente care dovedesc faptul că, dincolo de acţiunea celor nemulţumiţi, totul a pornit de la o operaţiune bine pusă la punct de stoarcere a banilor publici, iar administraţia Ciuhandu a fost părtaşă pentru o bună perioadă de timp la această acţiune. Prin contractul iniţial, semnat îmtre Fundaţia Caritatea şi liceu, se stabilea ca să fie plătită o chirie lunară de 2256,3 lei pentru clădire şi teren. Documentul a fost aprobat înclusiv de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timişoara.

Ulterior, în decembrie 2008, directorul liceului a semnat cu Fundaţia Caritatea un act adiţional prin care chiria creştea exploziv la 31.600 euro pe lună.


Documentul respectiv nu a fost semnat de nici un reprezentant al inspectoratului sau al municipalităţii, dar Primăria Timişoara a plătit luni bune chiria exorbitantă. Când a început scandalul şi municipalitatea a refuzat să mai plătească sumele asumate de directorul liceului au început presiunile, refuzându-se mutarea în alte spaţii puse la dispoziţie pe motiv că nu corespund. În încercarea de a obţine măcar o parte din chirie, Fundaţia Caritatea a trimis o adresă municipalităţii prin care se arăta dispusă, în octombrie 2011, să prelungească contractul cu un an cu chirie de un leu pe lună , cu condiţia plăţii a chiriei restante în valoare de peste 3 milioane de lei. Situaţia este în continuare incertă în privinţa spaţiului unde va funcţiona Liceul de Arte Plastice, viceprimarul Dan Diaconu declarând pentru PRESSALERT.ro că „mă voi întâlni cu părinţii şi profesorii de la Liceul de Arte Plastice pentru a vedea ce se va întâmpla în continuare”. În mod suspect, până acum municipalitatea nu a făcut nici o anchetă internă pentru a stabili cine-s vinovaţii pentru această situaţie.

2 COMENTARII

  1. Dane, cat timp o sa acceptati sa suportati oalele sparte de altii? Sesizati Parchetul in fiecare cauza de genul asta si in paralel gasiti solutii. Nu se poate merge la nesfarsit cu furtul banilor publici fara nici o raspundere. Orza si Ciuhandu sa plateasca pentru ce au facut. Apropo…Orza tocmai si-a construit o super vila la Sag si numai mobila de bucatarie l-a costat 10000 de euro…

  2. Contractul ala nu a fost facut de orza si ciuhandu ci de liceu direct. Orza si ciuhandu au blocat contractul, neplatind. Practic ei au blocat manareala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.