EXCLUSIV Cum negocia vameşul „Nelu Motor” şpăgile viitoare

EXCLUSIV Cum negocia vameşul „Nelu Motor” şpăgile viitoare

6
DISTRIBUIȚI

Vameșul Ion Chincea, mai cunoscut ca „Nelu Motor”, arestat ieri de tribunal după ce procurorii DNA Timişoara l-au acuzat că a primit şpagă 500 de euro pentru două importuri de telefoane mobile venite prin vama de la aeroportul din Timişoara, pregătea operaţiuni în stil mare. Probele strânse de anchetatori au scos la iveală faptul că şpaga cerută cu tupeu de vameş era „taxă de ciumeg” pentru că nu era nici un fel de problemă cu telefoanele mobile importate din SUA.


Acestea au fost verificate, conform procedurilor, şi erau produse originale. După ce l-a strâns cu uşa pe reprezentantul firmei pentru a-i da „dreptul”, Chincea a devenit extrem debinevoitor. Pentru următorul transport de telefoane mobile, care urma să fie adus de peste ocean, în valoare de 50.000 euro, vameşul l-a anunţat pe importator că nu trebuie să se împrumute pe la alţii ca să-i dea şpaga, ci va avea răbdare să-l aştepte cu banii.

Conform ultimei declaraţii de avere, Chincea are un teren de 720 metri pătraţi şi o casă în Timişoara de 212 metri pătraţi, trei hectare de teren la Sânandrei şi 1,2 hectare la Reşiţa unde mai are şi o casă de 112 metri pătraţi. Vameşul mai are în proprietate şi un Mercedes din 2008, nu are conturi de economii şi nici datorii. Ion Chincea este director exectutiv al Asociaţiei Române de Luptă Împotriva Drogurilor.

 

6 COMENTARII

  1. Nu’l credeam in stare sa se compromita la o asa suma. Aveam impresia ca este un om la locul sau, familist. S’a ferit sa ajunga intr’o vama cu Serbia..si a ajuns la puscarie. Batranetea i’a mancat mintile! Acum nu mai e nimic, un infractor de drept comun…

  2. Aveti perfecta dreptate mr.Urcan jr.,viata e ca o prada,asteptam DNA,PNA,sa-l „salte”pe Samartinean Cornel-Mircea,un „cameleon”in infractiuni pe aeroportul Timisoara!!!,facea 500 de euro printr-o semnatura,doar…!?!,30 de luni de prosperitate pentru managerul Samartinean Cornel-Mircea,dar usa de la Popa Sapca,se deschide incetul cu incetul,cu glas suav il striga:vino,vino!!!

  3. compromitere pt 300 de euro? cred ca glumiti? pai individul asta toata viata s-a compromis. de la calatori se compromitea pt citiva euro, cit reusea sa para de fioros. daca nu ieseau bani, era buna si o ciocolata. e drept ca am fost mirat ca nu a plecat la moravita, ca colega cumpanasoiu ana…

  4. In cazul angajatilor aeroportului Timisoara,erau „cositi” de Covasa Ioana,sef resurse umane,tot cu falsuri gen:se intocmea o decizie cu sfarsitul …am luat la cunostiinta,de acord!?!;daca nu „musca” momeala angajatul,il executa cu un act aditional,cu o fraza pe la mijlocul textului…au convenit cu acordul ambelor parti!?!iar sfarsitul era tragic pentru sarmanul angajat,daca mai ramanea la patronul- manager Samartinean Cornel-Mircea,viata condamnatului de la Tadmor,fara exagerari!!!PNA,DNA sunt realitati,nu fictiuni!!!

  5. Ar fi bine ca cineva, vreodata sa ancheteze si prin curtea politiei de frontiera de la P.T.F Cenad, unde, un anume M. P.care este un ,,sefulet de tura,, pe acolo, s-ar ocupa si acum ca de altfel, si in trecut pe vremea fostului interlop si adjunct al I.J.P.F Timis FLOREA STEFAN, zis ,,Fane celularu,,de traficul cu masini furate…..

  6. bai Sorine!
    vez ca o furi. ca dam de tine si ala ieshti.pun baetzii p*ula pe tine detz fac rozeta zfreatnza. bu*langiu dreacu’ ca te stim cine eshti.
    uitzi ca shi tu ai pus botu, hai??????????????

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.