EXCLUSIV Pilotul care s-a prăbuşit cu motodeltaplanul nu avea licenţă de zbor

EXCLUSIV Pilotul care s-a prăbuşit cu motodeltaplanul nu avea licenţă de zbor

1
DISTRIBUIȚI

Piloţii care au murit în ultimele două incidente aviatice din judeţul Arad au încălcat grav regulile, conform constatărilor Aeroclubului Român transmise procurorului care investighează cazurile. În cazul avionului ultrauşor, care s-a înfipt în acoperişul unei case în construcţie din localitatea Şiria, pilotul a zburat sub înălţimea minimă admisă şi a încălcat regulile survolului, zburând deasupra unei zone populate.


În cazul lui Ioan Adoc, de 50 de ani, cel care a murit după ce s-a prăbuşit cu motodeltaplanul la marginea localităţii Chişineu Criş, neregulilele constatate au fost mult mai grave. „Conform raportului pe care l-am primit de la Aeroclubul României, aeronava nu era înmatriculată, iar pilotul nu avea licenţă de zbor”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, procurorul Cristian Lazăr de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, cel care anchetează ambele incidente aviatice din Arad. Directorul Aeroclubului României, George Rotaru, a susţinut că „este primul caz în care am întâlnit un pilot fără licenţă de zbor. Nu apare în evidenţele noastre. Dacă nu ar fi decedat, era cercetat penal”.

1 COMENTARIU

  1. Cu licenta , fara licenta Nicu era un om deosebit un om de caracter . Un om bun in fibra lui si cu mult bun simt .Singurul lui pacat era ca -i placeau sporturile extreme .Asta e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.