Municipalitatea a intrat oficial în asocierea pentru noua Poli Timişoara

Municipalitatea a intrat oficial în asocierea pentru noua Poli Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

Bătălie la baionetă aproape două ore pe tema intrării Primăriei Timişoara în asociaţia care va patrona viitoarea echipă de fotbal a municipiului – ACS Poli Timişoara. Spiritele au fost încinse încă dinainte de începerea şedinţei, primarul Nicolae Robu deschizând discuţiile cu o pledoarie. După ce a anunţat că echipa lui Marian Iancu este „în disoluţie şi nu este sub controlul nostru”, primarul şi-a susţinut proiectul pentru „continuarea spiritului fotbalistic al Timişoarei. O echipă Poli Timişoara pur sânge nu se mai poate să ami avem pentru că nu putem da timpul înapoi. Această echipă va fi mai Poli decât altele pentru că aici vor juca mulţi dintre jucătorii crescuţi la Poli”. Pedeliştii s-au plâns că nu a fost dezbatere publică, în timp ce ţărănistul Flavius Boncea a cerut reducerea drastică a cotizaţiei la doar un mişlion de lei de la patru pe motvi că sunt prea mulţi alocaţi.


Pesedistul Traian Stoia a reacţionat imediat, comentând „sunt stupefiat să văd că oameni care i-au dat milioane de euro lui Marian Iancu se plâng de bani. Este o treabă perfect legală în care Marian Iancu nu are nici o treabă”.  Amendamentul a picat la vot. „Dezbaterea nu prea îşi are rostul”, a comentat preşedintele de şedinţă, dar discuţia tensionată a continuat. „Niciodată nu am susţinut AEK Timişoara. De ce să nu pornim de la zero cu o echipă care e adevărata Poli Timişoara? Este un început mai dureros, într-adevăr”, a susţinut fostul viceprimar Adrian Orza. În final ţărănistului i s-a propus de către Robu să fie preşedintele clubului din divizia a V a şi să-l aducă în prima ligă. Avocatul Carmen Obârşanu a susţinut că proiectul este unul ilegal pentru că „de fapt este vorba tot de o sponsorizare. Cum o să aduceţi banii înapoi de la cei care sunt vinovaţi că i-au folosit ilegal, conform statutului, dacă sunt insolvabili? Nu mai pot să am încredere în dumneavoastră, domnule Robu, cât timp aţi stat alături de Marian Iancu şi nu aţi spus nimic despre ce a făcut acesta”. Într-un final, proiectul a fost aprobat cu 14 voturi, urmând ca săptămâna viitoare să fie trimise documentele la Federaţia Română de Fotbal.

1 COMENTARIU

  1. Bravo mai Robule, esti tare tata! Dimineata ai demolat un palat tiganesc si la pranz ai creat noua Poli! Am urmarit dezbaterile in direct si mi-a placut cum ai pledat, esti tare omule, dar cel mai mult mi-a placut cum l-ai facut pe Orza nocaut spunand ca-l propui presedintele echipe de liga a 5-a a Universitatii daca accepta care sa o preai si sa o duca in 5 ani in liga 1 daca el crede ca asta-i solutia mai buna. Super tare frate! Super tare! Evident ca incapabilOrza nu a acceptat, ha, ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.