Prefectura ameninţă Primăria Timişoara cu amenzi. Vezi motivul

Prefectura ameninţă Primăria Timişoara cu amenzi. Vezi motivul

1
DISTRIBUIȚI

Prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu, a anunţat astăzi că va sancţiona Primăria Timişoara, în cazul în care, în urma verificărilor solicitate Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, rezultă că aparatele din Parcul Copiilor nu sunt corespunzătoare.  Până astăzi, în urma verificărilor s-a constatat că trei tobogane de inox sunt neconforme cu legea, pentru că echipamentele nu pot fi realizate din materiale metalice,  şi că un carusel funcţionează fără autorizaţie ISCIR .


Ba mai mult,  din 30 de echipamente, 26 nu au instrucţiunile de folosire în limba română.

„Îmi este greu să cred că s-au făcut astfel de echipamente care nu respectă legea, când, în acest caz, nici măcar nu poate fi vorba despre ceva interpretabil. Dacă nu se remediază neregulile, vom amenda, coform legislaţiei, Primăria Timişoara în calitate de administrator”, a promis Dogariu. Tot săptămâna trecută a dispus controale şi viceprimarul liberal Dan Diaconu, care la fel ca şi prefectul consideră că anumite spaţii de joacă trebuie modificate pentru siguranţa copiilor.

1 COMENTARIU

  1. Legislatia in acest domeniu este destul de saraca si neclara in Romania,vorbesc in cunostinta de cauza, am avut recent un loc de joaca pentru copii,de interior; ISCIRu spune ca nu mai este nevoie de autorizatie din partea lor,garantia dand-o firmele producatoare (TUV).Despre instructiunile de folosire insa cred ca este nevoie pentru a evita posibile accindente.
    Cine spune ca nu pot fi topobane din metal?jocurile si jucariile de exterior sunt diferite de cele de interior,sa fie o lege care spuna asta?nu poate fi corespunzator un topogan din metal?as fi curioasa sincer.E bine cand se verifica si se urmareste interesu copiilor,dar cand se ajunge in cealalta extrema e posibil ca interesele sa fie altele din pacate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.