Primăria se judecă pentru Parcul Copiilor. Vezi motivul

Primăria se judecă pentru Parcul Copiilor. Vezi motivul

3
DISTRIBUIȚI

Măsura dispusă de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, de înlocuire a două tobogane din Parcul Copiilor cu unele care nu au pantă de alunecare metalică nu a fost pusă în aplicare de către Primăria Timişoara. Administraţia a contestat în instanţă decizia,  deoarece constructorul german care a furnizat echipamentele de joacă a respectat legislaţia europeană care permite instalarea tobogabnelor cu pantă de alunecare metalică. Astfel,  dacă instanţa va decide că legislaţia europeană primează celei româneşti, cel mai probabil toboganele cu pricina nu vor fi schimbate.   În urma finalizării controalelor cerute de prefectul Judeţului Timiş, Eugen Dogariu,  ca urmarea articolelor din presă şi a nemulţumirii cetăţenilor,  au fost dispuse montarea de plăcuţe cu informative la locurile de joacă, schimbarea celor două tobogane şi obţinerea autorizaţiei ISCIR pentru carusel.


Date concrete despre îmbănătăţirile aduse nu au puut fi obţinute pentru că şeful Direcţie de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa, a fost lovit de muţenie, închizând telefonul în momentul în care i s-au solicitat detalii.  Viceprimarul Dan Diaconu a dispus şi o anchetă internă cu privire la felul  în care a fost gestionată modernizarea Parcului Copiilor, cercetare care încă nu a ajuns la final după cum a declarat astăzi Robu. Cu toate că numai o parte din măsuri au fost puse în aplicare şi, implicit, numai o parte din probleme au fost remediate, primarul nu s-a sfiit să treacă rezolvarea problemelor legate de Parcul Copiilor pe lista de lucruri realizate în primele şase săptămâni de la instalarea în funcţie.

3 COMENTARII

  1. Comisia pt.protectia consumatorilor sa se ocupe de lucruri mai serioase.Eu am doua nepotele(4 si 5 ani),merg cu ele destul de des in parc si SUNT F.F. MULTUMITA.Au aparut tablitele de folosire a fiecarui aparat si cred ca este f.bine ca avem acest parc.Sau domnii de la P.C,sunt veniti din alte judete si pusi pe functii?de ce nu se duc in zona alimentara unde este DEZASTRU,la oferta este de regula alimente expirate,gramajul si ceea ce intra in componenta nu este real.
    FELICITARI EDILILOR LOCALI PT.PARCUL I.CREANGA.

  2. In sfarsit ne-am lamurit ca daca nu schilodeste pe nimeni in Europa, un echipament de joaca produs dupa toate regulile de siguranta si cu toate patalamalele, este bun de folosit si in Romania.
    Bravo domnule Diaconu, se vede ca aveti mintea limpede si nu anchilozata de birocratie.
    Cei de la OPC nu cred ca sunt vinovati, ei judeca dupa legea noastra, asa ciudata cum este ea, poate dupa procesul asta se desteapta si legiuitorul si vede ca suntem mai catolici decat Papa.
    Asta nu inseamna ca tot ce e bun in Europa e bun si la noi, dar speta prezentata e mai mult decat clara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.