Ultima bătălie a flyerelor înaintea referendumului

Ultima bătălie a flyerelor înaintea referendumului

0
DISTRIBUIȚI

Chiar dacă, oficial, campania pentru referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu s-a încheiat, lupta continuă până-n ultima secundă. Ambele tabere au umplut cutiile poștale ale alegătorilor cu fluturași, cu mesaje pro și contra referendum. La Arad, cutiile poștale au fost umplute cu flyere prin care alegătorii erau îndemnați să nu iasă la vot pentru că „nu validez lovitura de stat, izolarea României, plagiatul şi hoţia, suspendarea”.


Nu au lipsit nici ameninţările cu ieşirea din Europa şi retragerea finanţărilor pentru proiectele europene în cazul în care Băsescu este demis. Poliţia din Arad a început o anchetă după ce unul dintre cei care a primit flyerele a făcut plângere penală.

De partea cealaltă, tabără pro-demitere a îndemnat românii să iasă la vot pentru a nu-i lăsa pe alţii să le decidă soarta, cu sublinierea că absenteismul înseamnă întoarcerea la putere a lui Traian Băsescu, Emil Boc, Sorin Blejnar sau Adriean Videanu. De asemenea, sunt enumerate zece motive  grave pentru demiterea lui Băsescu, printre acestea aflându-se tăierea salariilor, a pensiilor sau faptul că „este cel mai corupt politician român”. Există informaţii conform cărora oficiali ai Companiei Naţionale de Poştă ar fi făcut controale în teritoriu pentru a verifica dacă poştaşii au distribuit aceste materiale. Nelu Balaş, cel care a condus Direcţia Regională de Poştă Timişoara, a susţinut că „nu ştiu nimic. Sunt în concediu şi în preaviz. Acum totul se decide de la Bucureşti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.