Useliştii, rezervat-optimişti la primele rezultate ale exit-poll-urilor

Useliştii, rezervat-optimişti la primele rezultate ale exit-poll-urilor

2
DISTRIBUIȚI

Atmosferă rezervato-bucuroasă la sediul PNL unde useliştii s-au adunat să aştepte rezultatele exit-pool-urilor. De data aceasta, a fost un singur pesedist – liderul Titu Bojin. Când s-a anunţat că Traian Băsescu a pierdut cu 84%  din voturile exprimate a fost o bucurie seacă. Nimeni n-a aplaudat. A fost nevoie ca europarlamentarul Cristian Buşoi să dea semnalul cu câteva aplauze ca să se descătuşeze atmosfera. Încă rezervată. În timp ce pe ecranu curgeau imaginile, Robu, Buşoi şi Bojin făceau sfat la adunat procente. Uralele, de scurtă durată, au apărut când la televizor şefii USL de la Bucureşti au anunţat victoria împotriva lui Traian Băsescu. „Suntem bucuroşi de aceste prime semnale. Aşteptăm  să vedem rezultatele de prezenţă pentru ora 23”, a anunţat Robu, în timp ce Bojin a concluzionat că „indiferent de rezultatul legat de prezenţă, Traian Băsescu  este un personaj care nu ar mai avea ce căuta în funcţie.


Traian Băsescu va merge acasă”. Useliştii au anunţat o nouă întâlnire după miezul nopţii, la 00,30, când vor avea rezultatele de la ora închiderii votului, ulterior Titu Bojin anunţând un marş spre centrul Timişoarei.

UPDATE 1 La ora 00,30, după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele estimate ale prezenţei la vot, liderii USL Timiş au venit din nou în faţa jurnaliştilor. Bojin a anunţat „în aceste condiţii” contramandarea marşului. Liderul PNL Nicolae Robu a susţinut că „Traian Băsescu nu se mai poate pretinde președintele României decât cu un tupeu de neînchipuit. El nu mai poate avea autoritate în funcția de președinte. Iată că nouă indivizi numiți politic de la CCR au creat o situație fără precedent. Noi vom trece peste acest moment în oricare dintre variante și ne vom vedea de treabă. Cred că s-a demonstrat că în România se întâmplă ceva ce nu s-a mai întâmplat pe tot mapamondul”.

2 COMENTARII

  1. Tataie, astia-s papagali mari, iara au luat teapa.
    Ce e trist, pe banii nostri s-a facut acest referendum, caci de asta avea nevoie tara asta. Trist, cat de nenorociti pot fi politicienii astia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.