ACS Poli Timişoara, fata Morgana a spiritului alb-violet

ACS Poli Timişoara, fata Morgana a spiritului alb-violet

3
DISTRIBUIȚI

Ultima secvență a episodului demo din serialul ACS Poli Timișoara s-a tras, ieri, odată cu asocierea oficială şi a Consiliului Judeţean Timiş la noua echipă de fotbal. După scenariul deja cunoscut de la vechile seriale cu Toni Doboş, Zambon sau Marian Iancu, autorităţile locale s-au înghesuit să aplaude şi să arunce cu bani, Diferenţa, existentă, dar nu suficientă, este că de data aceasta nu mai sunt simple donatoare de bani, ci părţi implicate activ în poveste.

Dincolo de toate discuţiile despre sângele alb-violet care nu curge prin venele noii echipe şi de disputele legate de cine mai are vreo urmă din ADN-ul legendarei echipe a Timişoarei, proiectul ACS Poli este sortit eşecului. Singurul lucru care-l animă este dorinţa primarului Nicolae Robu de a-şi îndeplini promisiunea din campanie şi de a-şi mângâia orgoliul de suporter alb-violet declarat, acesta având acum de partea sa majoritatea care să-i permită să impună această idee.


Un club profesionist, care să facă performanţă nu se însăilează pe repede înainte, cu oameni adunaţi pe sistemul hai că se poate şi aşa. În plus, numirile în mai toate posturile cheie a unor oameni politici sau extrem de apropiaţi de politic care să gestioneze fondurile publice băgate-n noua echipă nu sunt decât premisele unor scandaluri. De corupţie sau politice. Un club de fotbal adevărat, care însemnă până la urmă o afacere, nu o operă de caritate, fără un investitor privat, serios, nu poate exista. Această mixtură de sport, politică, dorinţe şi interese nu va face decât să transforme totul într-un acid care, mai devreme sau mai târziu, va topi ce a mai rămas prin sufletele suporterilor după toate scandalurile postdecembriste. În aceste condiţii, ACS Poli Timişoara nu va reuşi decât să mai amăgească tifossi care vor veni la stadion, iar Fata Morgana se va topi în meandrele intereselor atunci când echipa de acum nu va mai fi obiectul de care au nevoie oamenii politici, indiferent de culoare.

3 COMENTARII

  1. Care conducatori sunt oameni politici mai Bota? Cartis? Staicu? Jackie Ionescu? Rosenblum? Maier? Velcea? Stoicov? Petruesc? Care ma omule sa stiu si eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.